Ce medicament neobișnuit ajută în lupta cu coronavirusul! Doctorii italieni au obținut rezultate favorabile

Ultima actualizare:

    Suntem în plin atac al virusului ucigașfoto: Shutterstock
Suntem în plin atac al virusului ucigașfoto: Shutterstock

Noul coronavirus a luat pe nepregătite medicina actuală, având în vedere că, inițial, specialiștii au explicat că nu se cunoaște momentan un tratament sigur pentru lupta împotriva COVID-19. Interacționând cu pacienții infectați însă a ajutat la descoperirea unor posibile metode de combatere a virusului care a creat isterie în intreaga lume.

În Italia, una dintre țările europene cele mai afectate de infecția cu coronavirus, a fost descoperită o posibilă soluție pentru tratarea simptomelor de COVID-19, anunță presa locală.

Medicament împotriva artritei, tratament pentru coronavirus?

Cinci din cei zece pacienți tratați la Napoli cu tocilizumab, un medicament imunosupresiv, folosit în principal pentru tratamentul artritei reumatoide și a artritei idiopate sistemice juvenile, prezintă simptome ameliorate.

De asemenea, rezultate favorabile vin și de la medicamentul Fano, acolo unde 8 din 11 pacienți au primit tratament. La Padova, două persoane care au primit tocilizumab se simt mai bine.

La Napoli, experimentul cu medicamentul respectiv a fost început de Paolo Asciento, directorul unității de imunologie a clinicii Pascale și de Vincenzo Montesarchio, specialist în boli infecțioase în cadrul spitalului Cutugno. „De sâmbătă, 7 martie, au fost tratați 10 pacienți, dintre care 7 intubați și 3 cu insuficiență respiratorie. Dintre cei 7 pacienți intubați, 3 au au avut o îmbunătățire semnificativă”, spun cei doi medici.

Ibuprofenul poate agrava simptomele COVID-19

La polul opus, specialiștii din Franța au anunțat că, în lupta împotriva coronavirusului, ibuprofenul și alte antiinflamatoare pot agrava infecția. Ibuprofenul a fost folosit în tratarea simptomelor generate de infecția cu coronavirus, inclusiv în România, fiind regăsit în medicamente comune folosite pentru combaterea răcelii și gripei, precum Nurofen.

Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, a publicat pe Twitter recomandarea privind evitarea folosirii medicamentelor antiinflamatoare, deoarece acestea ar putea înrăutăți starea de sănătate. „Administrarea de antiinflamatoare (iburofen) ar putea fi un factor agravant al infecției. În caz de febră, luați paracetamol. Dacă urmați deja un tratament cu antiinflamatoare sau în caz de dubii, cereți sfatul medicului dumneavoastră”, a scris Veran pe rețeaua de socializare. Această informație apare și pe site-ul oficial al Ministerul Sănătății francez.

Medicii explică însă faptul că fiecare pacient poate reacționa diferit la tratament, acesta fiind doar un material informativ. Cei care se confruntă cu simptome ale infecției de coronavirus trebuie să apeleze imediat la un specialist și să îi urmeze sfaturile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net