Ce medic! A refuzat să consulte un bolnav din cauza salariului

Ultima actualizare:

    Deşi a scris că e nemulţumită de salariu, doctoriţa Elena Vlad îşi permite vacanţe scumpe în America
Deşi a scris că e nemulţumită de salariu, doctoriţa Elena Vlad îşi permite vacanţe scumpe în America

O bătrână din comuna Negomir a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, din cauza unor afecţiuni pulmonare. Deşi starea sa era gravă, medicul Elena Vlad a refuzat să o consulte. Culmea, în foaia de observaţie medicul şi-a motivat decizia: lipsa personalului şi a salarizării “corespunzătoare”. Cazul a ajuns şi în atenţia Colegiului Medicilor Gorj.

Deşi salariile medicilor s-au dublat sau chiar s-au triplat faţă de acum un an, iată că unii sunt tot nemulţumiţi. S-a întâmplat la Târgu Jiu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, acolo unde o femeie din comuna Negomir a fost refuzată la consult chiar dacă se afla în stare gravă. Medicul pneumolog Elena Vlad, chemat să vadă pacienta la Secţia Terapie Intensivă, a refuzat să o consulte. Doctoriţa a scris în fişa pacientei că e „lipsă de personal mediu sanitar, cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”.

Pentru ca pacienta să nu aibă de suferit, un alt medic a consultat-o. A fost deschisă o anchetă şi conducerea unităţii medicale promite măsuri drastice. „Pacienta a fost internată, săptămâna trecută, la Boli Infecţioase, cu o viroză respiratorie. Are şi alte afecţiuni pulmonare şi posibil şi cardiace. I-a fost făcut testul rapid pentru gripă. Rezultatul a fost negativ. Nu are gripă, avea o viroză puternică. A fost transferată la ATI. Are bronhopneumonie acută. E ventilată mecanic şi nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a spus dr. Costinel Popescu.

Managerul unităţii medicale, Gigel Capotă, a declarat că se vor lua măsuri drastice în acest caz. Acesta a mai spus că nici medicii, nici asistenţii medicali nu au de ce să se plângă de salarizare. „Am convocat Comisia de Etică, (…) este regretabil şi eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancţiune. Am sesizat şi Colegiul Medicilor. Fişa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu. Cât priveşte salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulţumiri. Spitalul Judeţean Târgu Jiu este printre puţinele din ţară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim şi salariile au crescut pentru medici”, a declarat managerul Gigel Capotă. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net