În ce hal arată Aeroportul Otopeni! Imagini dezolante

8-actu-foto3.jpg

Tavanul de la Sosiri este plin de mucegai
Foto: ministerul transporturilor

E cea mai mare poartă de intrare în ţară, dar arată dezastruos. Aeroportul Otopeni pare uitat de timp. E mizerie, uşile sunt rupte, pereţii, plini de mucegai, tavanul fals stă să cadă, scările rulante nu funcţionează, iar pasagerii se aşază pe unde apucă. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a arătat îngrozit de ce a găsit.

Era trecut de ora 6.00 când o delegaţie, în frunte cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit, ieri, în control la Aeroportul Henri Coandă. Primise mai multe reclamaţii de la pasageri şi a vrut să vadă cu ochii lui cum stau lucrurile.

8-actu-foto1-4col-14cm.jpg

Ministrul Răzvan Cuc, în control alături de oamenii săi
Foto: ministerul transporturilor

„Am primit tot felul de sesizări din partea românilor care se întorc în ţară şi am efectuat un control neanunţat. Scările rulante nu funcţionează la sosire, oamenii merg cu bagajele pe jos, lifturile nu funcţionează, mizerie în băi. La plecări nu există nici un scaun. Pasagerii sunt nevoiţi să stea pe marginea scărilor şi pe pervazul geamurilor. Mizeria şi delăsarea pe care le-am găsit aici arată un management defectuos. Arată lipsa unui bun gospodar care să conducă această companie. Lipsa investiţiilor este vizibilă, deşi ar putea să existe pentru că această companie are buget generos. Mă declar total nemulţumit de acest management şi cu siguranţă românii merită un altfel de management. Sunt lucruri care ţin de bunul-simţ al unui director. Sunt lucruri care puteau fi rezolvate cu minim de efort. I-am solicitat preşedintelui Consiliului de Administraţie care m-a însoţit la această vizită să procedeze la revocarea din funcţie a actualului director de la aeroport”, a declarat demnitarul.

8-actu-foto2-2col-5cm.jpg

Plafonul stă să cadă
Foto: ministerul transporturilor

8-actu-foto4.jpg

Uşa de la toaletă este spartă
Foto: ministerul transporturilor

La câteva ore după scandal, directorul a fost demis. La conducerea celui mai mare aeroport din ţară s-a aflat Gabriel Stroe, care a fost numit în funcţia de director general interimar la 1 februarie. Asta după ce a încetat mandatul provizoriu de patru luni al lui Traian Panait. Stroe este de profesie economist şi a ocupat anterior diverse funcţii, atât în cadrul aeroportului (inclusiv pe cea de director financiar), cât şi la Tarom, unde a fost director general interimar şi director financiar. Acesta nu a comentat situaţia.

8-actu-foto5.jpg

Pasagerii stau pe unde apucă
Foto: ministerul transporturilor

El a fost înlocuit cu Alexandru George Ivan, care a fost până acum director comercial. Anul trecut, Aeroportul Henri Coandă a avut un trafic aerian record, de 13,82 milioane de pasageri, cu o creştere de aproape un milion faţă de 2017.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1