Ce bine o duce «Tata Puiu» de când s-a lăsat de fotbal: super vilă, bolid nou și afaceri cu terenuri

2-3-bd-1.jpg

Anghel Iordănescu este foarte mândru de mașina sa
Foto: Mihai Ionescu

Anghel Iordănescu, cunoscut în istorie ca selecţionerul ”Generaţiei de Aur”, a rămas o persoană activă şi după ce a rupt legăturile cu antrenoratul. Având mult timp liber la dispoziţie, el se ocupă de afacerile familiei şi se pare că o face cu mult succes, fiind aproape de vânzarea unui teren în apropierea Bucureştiului.

La finalul săptămânii trecute, Iordănescu senior s-a întâlnit la o cafenea din cartierul Cotroceni cu reprezentantul unei bănci pentru a-i arăta actele unui teren de 9.000 de metri pe care-l deţine în apropierea Bucureştiului. Evaluatorul a studiat atent documentele puse la dispoziţie de cel care a condus naţionala la ultima prezenţă la un turneu final al Campionatului European, cel din 2016, din Franţa. 

2-3-bd-2.jpg

Jumătate din imensa vilă din București în care locuiește familia Iordănescu este închiriată unei grădinițe
Foto: Mihai Ionescu

Cei doi au petrecut aproape două ore în incintă, oficialul instituţiei bancare considerând că totul este în ordine, aşa că poate trece la următorul pas, acela ca evaluatorul să vină să vadă la faţa locului că ceea ce a citit corespunde realităţii din teren. 

2-3-bd-3.jpg

Fostul antrenor și-a condus partenerul de afaceri cu mașina
Foto: Mihai Ionescu

De-a lungul timpului, Iordănescu a demonstrat că se pricepe şi la afaceri, nu doar la fotbal. De aceea, a ajuns să deţină mai multe suprafeţe de teren în jurul Bucureştiului, acolo unde intenţiona să construiască mai multe ansambluri rezidenţiale. De afacerea propriu-zisă urmau să se ocupe fiii săi, dar el se pare că se ocupă acum de partea ”tehnică”, a demarării lucrurilor. Iar întâlnirea cu reprezentantul băncii pare să fie un pas important în acest sens.

2-3-bd-4.jpg

Iordănescu și evaluatorul, la cafeneaua din Cotroceni
Foto: Mihai Ionescu

La plecare, galant, Anghel Iordănescu, care din 2014 a fost înaintat în rezervă la gradul de general-locotenent cu trei stele, l-a dus pe evaluator până în centru cu noua sa maşină, un Land Rover Discovery în valoare de aproximativ 80.000 de euro de care este foarte mândru şi care are număr personalizat. De acolo, ”Tata Puiu” s-a îndreptat spre superba casă în care locuieşte alături de familie în Bucureşti.

Anghel Iordănescu şi soţia sa, Maria, au patru copii. Dintre aceştia, cel mai cunoscut este Edward, cel care recent a devenit managerul general al formaţiei de primă ligă Gaz Metan Mediaş, după ce în vară fusese dat afară de la CFR Cluj după doar trei meciuri disputate. Cu etaj şi mansardă, imobilul este unul dintre cele mai impunătoare de pe stradă. Locuinţa este atât de mare încât jumătate din ea a fost închiriată unei grădiniţe.

«Tata Puiu» a condus România la patru turnee finale

2-3-bd-5.jpg

Anghel Iordănescu a fost numit la națională prima dată în 1993
Foto: Mediafax

În vârstă de 68 de ani, Anghel Iordănescu este selecţionerul român cu cele mai bune rezultate la cârma naţionalei României. El a condus ”tricolorii” la patru turnee finale ale Campionatelor Mondiale sau Europene. Cu el pe bancă, naţionala ţării noastre a ajuns în sferturile de finală ale CM din 1994, cea mai bună performanţă din toate timpurile pentru fotbalul românesc, dar s-a calificat şi în optimile de finală ale Mondialului următor, cel din 1998. Aceea a fost, de altfel, ultima participare a României la întrecerea supremă. De asemenea, sub conducerea lui Iordănescu, jucătorii noştri au jucat la Europenele din 1996 şi 2016, netrecând, însă, de faza grupelor. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1