Caz revoltător! Creşa de la Iaşi unde copiii sunt învăţaţi să înjure

cresa_.jpg

Creşa nr.10 din Iaşi
Creşa nr. 10 „Piticii năzdrăvani“ din Iaşi, locul unde copiii erau învăţaţă să înjure
foto: captura Facebook

E anchetă la Iaşi, după ce în presă au apărut informaţii şi înregistrări audio de la o creşă unde copiii erau jigniţi şi chiar învăţaţi să înjure. Poliţia a mers azi la sediul unităţii respective pentru a vedea ce se întâmplă în acest caz revoltător. Anchetatorii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului. Scandalul s-a lăsat cu demisii.

După ce în toată ţara s-a aflat despre metodele „educative” de la Creşa nr.10  „Piticii năzdrăvani“ din Iaşi, poliţia a mers la sediul unităţii pentru cercetări. Acolo le-au identificat pe îngrijitoarele despre care părinţii au spus că le-au agresat copiii şi le-au confruntat cu înregistrările audio, iar acum sunt cercetate penal.

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului, urmând ca în urma cercetărilor să se ia măsurile legale ce se impun.  

Demisii după scandal

Cele trei îngrijitoare, Tamara Agapie, Diana Dumitriu şi Mihaela Simionovici, vizate de anchetă şi-au dat demisia, în urma acestui scandal. Tot astăzi şi-a depus demisia şi coordonatoarea Creşei nr. 10, Valeria Butnaru. Directoarea Direcţiei de Creşe din Iaşi, Mihaela Ghioca, a fost şi ea sancţionată cu un avertisment, potrivit Adevărul.ro.

Totul a început  la mijlocul săptămânii trecute. Atunci reprezentanţii Creşei nr. 10 „Piticii năzdrăvani“, de pe strada Decebal din Iaşi, au avut parte de o surpriză neplăcută. Potrivt ziaruldeiasi.ro, în timp ce îl îmbrăcau pe băieţelul de 2 ani şi 8 luni al familiei Pavel, una dintre angajate a descoperit că băieţelul avea pus pe hăinuţă un dispozitiv ce părea a fi un microfon.  „Nu mi-ar place să fie aşa ceva“, ar fi spus textual, angajata creşei care a descoperit dispozitivul de înregistrare.

Într-adevăr, părinţii unui copil de la creşa respectivă au pus pe haina micuţului un dispozitiv de înregistrare şi au aflat astfel că, la unitatea publică, copiii sunt expuşi unui limbaj de maidan.
După descoperirea microfonului, coordonatorii creşei au discutat cu părinţii copilului, fiind de acord ca două dintre infirmierele de la grupa acestuia să fie mutate la o altă grupă.

Copiii, numiţi "nesimţiţi" şi "porci"

După ce au ascultat înregis­trările, părinţii au aflat că, la creşă, copilul lor era jignit, ameninţat, ba chiar şi învăţat, uneori, cum să înjure.
Potrivit înregistrărilor, citate de Adevărul.ro, copiii sunt nu­miţi „nesimţiţi“ sau „porci“, uneori sunt „alintaţi“ cu apelative de genul „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!“. Alţii au fost învăţaţi, la rândul lor, să înjure. „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“.
Pe înregistrare se mai aude şi cum cum femeia îi spune copilului: „Mă-ta, ce face mă-ta? În p***a mă-tii! Ia spune şi tu! Spune! Mă-ta! mă-ta, da!“, cel puţin două râsete ale unor adulte se aud în timpul acestei înşiruiri de invective, una dintre ele amuzându-se că l-a pus pe băieţel să înjure.
Într-o altă discuţie, referindu-se la o fetiţă din clasă, îngrijitoarele de la creşă au fost înregistrate spunând despre mama ei că e „împuţită“. „Nesimţita ceia de mă-ta şi împuţita. Stai jos că dacă nu te omor“, i se adresează direct copilului, pentru ca aceeaşi femeie să îi spună colegei sale: „ce p***a mă-sii o ţine cu părul ista“, referindu-se la ma­ma copilei. Tot la adresa unei fetiţe, una dintre infirmiere spune: „Ce vrei, fată? Fată, ţie îţi miroase a sulă. A sulă îţi miroase. Îţi miroase a oleacă de sulică de pe acuma“.

Mama care a montat microfonul pe haina copilului spune că şi-a dus copilul la psiholog. Specialistul i-a aratat fotografia uneia dintre îngrijitoare: „bate!“, ar fi spus copilul, când a văzut poza, conform ziaruldeiasi.ro.

 

CITEŞTE ŞI: A fost şocată când şi-a luat fetiţa de la creşă. Ce a păţit micuţa

CITEŞTE ŞI: La creşa asta totul e 100% natural!

Loading...

Citește și

  • copii-gradinita-inscriere-la-gradinita 2018

    Înscrierea la grădiniţă în anul şcolar 2018-2019 pentru copiii nou-veniţi începe luni, 21 mai. Reînscrierea copiilor care merg acum la grădiniţă şi doresc să o frecventeze şi în următorul an de învăţământ a început în 7 mai.

  • Emoţii mari pentru părinţii cu copii mici. Începe înscrierea la grădiniţe, unde sunt primiţi şi micuţi între 2 şi 3 ani. Ministerul Educaţiei a anunţat calendarul înscrierilor şi reînscrierilor.