Caz incredibil! A aflat la morgă că tatăl său a fost îngropat de o altă familie

Ultima actualizare:

    Mortul îngropat de o altă familie a fost deshumat și urmează să fie din nou înmormântat, după autopsie
Mortul îngropat de o altă familie a fost deshumat și urmează să fie din nou înmormântat, după autopsie

Caz incredibil la Câmpulung! Un bărbat care a suferit un atac de cord a fost confundat cu un altul, mort de coronavirus. Unul avea 49 de ani, altul 81 de ani. Cadavrele au fost încurcate la morgă, iar fiul unuia dintre ei a aflat că tatăl său fusese deja îngropat de cealaltă familie. Pentru că nu au avut voie să deschidă sicriul, oamenii nu au știut că-l jelesc pe un străin.

Scene ireale la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc, unde un mort a fost luat și îngropat în locul altei persoane decedate! Petru Cramer a murit, joi, 28 mai, după ce a făcut infarct într-o pădure satul sucevean Paltinu. Avea doar 49 de ani.

Trupul neînsufleţit a fost dus la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc şi, apoi, dat din greşeală unei alte familii din localitate pentru a fi îngropat ca mort de coronavirus.

Cosmin, fiul acestuia, a aflat întreaga poveste în momentul în care s-a dus la morgă ca să ridice trupul neînsuflețit al tatălui său.

”Joi, după ce au venit cei de la Criminalistică în pădurea unde a murit tata au ajuns și cei de la pompe funebre, care l-au dus la morga din Câmpulung Moldovenesc. De acolo mi s-a spus că este de serviciu doar un singur medic legist pe toată zona și voi fi sunat când să vin după tata. Am primit un telefon sâmbătă, iar când am ajuns acolo un medic și o asistentă mi-au spus că trebuie să mai aștept. Cum stăteam la poartă a venit cineva de la pompe funebre, care mi-a transmis că a apărut o încurcătură, dar că se rezolvă rapid. Apoi a venit și portarul care mi-a spus că tatăl meu este deja îngropat în cimitirul din Câmpulung Moldovenesc M-a şocat pentru că l-au tratat pe tata ca pe un sac de cartofi. L-au băgat în sacul negru exact cum era în pădure. Cu cizmele de cauciuc murdare, cu haine de la pădure”, a povestit Cosmin Cramer, citat de adeverul.ro.  

Tatăl băiatului, de 49 de ani, confundat cu un bătrân de 81 de ani, a fost dezgropat 

Tânărul a mai spus că tatăl său a fost confundat cu o persoană, de 81 de ani, care murise de coronavirus. O rudă mai îndepărtată și nepoții bătrânului au venit să-l ia de la morgă și să-l îngroape, dar nu au deschis sacul, ci ar fi identificat mortul după greutate.

Înfuriat de situație, Cosmin a depus plângere la Poliție și a cerut dezgroparea părintelui său.

”S-a făcut deshumarea, au desfăcut sacul și l-am recunoscut. Azi, 31 mai, îi fac autopsie și apoi îl iau ca să-l îngrop creștinește”, a mai spus tânărul.

Ce zice managerul spitalului despre incidentul de la morgă

Adrian Cosinschi, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, a precizat că decedații nu veneau din spital. 

”Portarul are registrul și nimeni nu intră fără să fie înregistrat. Familia care a luat primul decedat a greșit, dar trebuiau să aibă un certificat de deces. Probabil că aveau așa ceva și au putut intra în morgă. Acces acolo are doar, poliția, medicina legală, pompele funebre și aparținătorii. Familia își ia propriul mort, iar acum nu și-a recunoscut decedatul. Este o situația ciudată, dar portarul de unde să știe care mort trebuia luat? La morgă nu este nici un angajat al spitalului, dar dacă au certificat de deces pot veni să ridice mortul. Portarul verifică certificatul de deces și ia datele celor care vin să ridice decedatul”, a precizat medicul, pentru suceavalive.ro.

Între timp, polițiștii au deschis dosar penal și în urma cercetărilor se va stabili cine este răspunzător pentru această încurcătură.

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net