Câți ani mai are Omar Hayssam de stat după gratii

Ultima actualizare:

    Omar Hayssam este cel mai păzit deținut din România
Omar Hayssam este cel mai păzit deținut din România

Ce se mai întâmplă cu celebrul Omar Haysssam? Ajuns la 54 de ani, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români, în Irak și pentru mai multe infracțiuni economice, sirianul este”cazat”la Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni. Este singur în celulă și nu se poate plânge de condiții, așa că pentru întreruperea pedepsei a încercat singura soluție rămasă: eliberare pe caz de boală dar cererea i-a fost respinsă.

Supărat că trebuie să stea în pușcărie cu măsuri draconice de protecție și nici nu poate ieși pe recursul compensatoriu, Hayssam a început anul trecut un adevărat război împotriva reprezentanților penitenciarului. Considerându-se nedreptățit,”teroristul numărul 1 al României” le-ar fi declarat război gardienilor care-l păzesc, intentându-le 15 procese.

Cine este Omar Hayssam?

Sirianul a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 în stare de arest, pentru implicarea în răpirea a trei ziariști români. Eliberat sub control judiciar în 2006, el a fugit din țară. În lipsa lui procesele și-au urmat calea. Cel mai cunoscut este cel în care Hayssam a fost condamnat pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad, Irak. La o zi de la răpire, Omar Hayssam a anunţat că ar fi fost sunat de răpitori pentru o cerere de răscumpărare: câte un milion de dolari pentru eliberarea fiecăruia dintre cei trei jurnalişti. Statul român i-a deschis și mai multe procese pentru infracțiuni economice.

Pedepsele lui Omar Hayssam

Hayssam s-a umplut de condamnări: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. La aceste pedepse s-au adăugat cei 24 de ani şi patru luni închisoare primiți în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. Pedepsele au fost cumulate așa că”teroristul numărul 1 al României”are de executat 23 de ani.În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave cu oi și berbeci. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş. A fost extrădat în dimineaţa zilei de 19 iulie 2013 și a fost predat Poliţiei Române pentru a executa pedeapsa cu închisoarea

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net