Câte zile libere au elevii în vacanța de primăvară

vacanta-copii-elevi.jpg

Circa 3 milioane de elevi și profesorii lor iau vacanță de vineri, 19 aprilie, după ultima oră de curs
Circa 3 milioane de elevi și profesorii lor iau vacanță de vineri, 19 aprilie, după ultima oră de curs
FOTO: Click!

Circa 3 milioane de elevi și profesorii lor iau vacanță de vineri, 19 aprilie, după ultima oră de curs. De sâmbătă, 20 aprilie, începe vacanța de primăvară. Câte zile libere au elevii și profesorii.

Circa 3 milioane de elevi și profesorii vor lua vacanță, vineri 19 aprilie, după ultima oră de curs. Vor fi liberi până pe 5 mai, inclusiv. Foarte multe școli au programat în această săptămână, 15 – 19 aprilie, ”Școala altfel”, iar elevii nu învață, ci participă la activități educative în afara școlii.

Începe vacanța de primăvară!

În această săptămână, majoritatea elevilor și profesorii au activități mai plăcute, sunt la ”Școala altfel” și vizitează locuri interesante, merg la teatru ori la fabricile de dulciuri.

Vineri, 19 aprilie, după ultima zi de curs, va începe vacanța de primăvară care va dura 16 zile, adică până pe 6 mai.

Minivacanță pentru bugetari, din 26 aprilie

Bugetarii pot pleca de Paște într-o minivacanță prelungită! Guvernul a stabilit ca 30 aprilie să fie zi liberă. Acesteia i se alătură alte cinci zile, 26, 27, 28, 29 aprilie și 1 mai, astfel că se va sta acasă nu mai puțin de șase zile legate.

”Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii. Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului”, au anunțat autoritățile.

Astfel, angajații la stat vor întra în vacanță de vineri, 26 aprilie, și se vor întoarce la lucru joi, 2 mai, după șase zile libere. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

Citește și când se dau Evaluările naționale la clasele mici

Citește și când este admiterea la liceu și cum se calculează mediile

Loading...

Citește și

  • Se apropie minivacanţa! Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă zilele libere de Paşte şi de 1 Mai pe plajele litoralului românesc şi pe canalele de basm din Delta Dunării. Operatorii din turism sunt pregătiţi pentru vizitatori, mai ales că sărbătorile sunt legate. Învierea Domnului e duminică, 28 aprilie, iar Ziua Muncii – miercuri, 1 Mai.

  • Imediat după vacanța de primăvară, 20 aprilie – 5 mai, circa 450.000 de elevi din clasele mici vor susține Evaluarea națională 2019

    Emoții pentru părinții elevlor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. În luna mai, vor trece pentru prima oară în viața lor prin stresul unui examen. Oficialii din Ministerul Educației doresc să vadă evoluția elevilor, de aceea îi testează din doi în doi ani, până la terminarea liceului.