Câte operaţii a suferit Ion Iliescu după ce au apărut problemele cardiace

ion-iliescu-viu.jpg

Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, fotografie de la un congres PSD
Ion Iliescu a suferit mai multe intervenţii chirugicale
foto: arhivă Click!

Ion Iliescu se află în perioada de refacere după operaţia făcută, luni, la Insitutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu". Medicii de la Spitalul Elias, unde merge periodic, fostul preşedinte pentru control, au decis transferul de urgenţă la Spitalul C.C „Iliescu” după ce i-au pus diagnosticul pericardită lichidiană-tampondă cardiacă. Aceasta nu este însă singura intervenţie la inimă suferită de Ion Iliescu. Fostul preşedinte are montate mai multe stenturi.

Ion Iliescu (89 de ani) este unul dintre foştii preşedinţi ai României cu cele mai multe probleme medicale.

Problemele au început în urmă cu mai mulţi ani. În mai 2005 a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru lărgirea a cinci vase de sânge, la Spitalul Elias. În iunie 2007 a ajuns din nou în sala de operaţie, de data aceasta la Paris. Atunci, medicii i-au pus al şaselea stent.  Despre această intervenţie, Iliescu a spus, conform Antena3, că „nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”.

Însă nu numai inima i-a făcut probleme preşedintelui onorific al PSD. O altă operaţie a suferit-o în anul 2012, când medicii de la Elias i-au cauterizat un polip apărut pe colon.

Acum Ion Iliescu se află internat în secţia ATI a Insitutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu". Medicii spun că „intervenția chirugicală a avut un rezultat final foarte bun”. Potrivit unui comunicat de presă, fostul şef al statului,” este stabil și în afara oricărui pericol imediat”.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1