Câtă cruzime! Câine legat cu bandă adezivă, băgat într-un sac şi o cutie, apoi aruncat la gunoi

5_cainesus.jpg

Câinele a fost hrănit de oameni şi a fugit apoi din nou pe străzi
Citeste tot despre: 

Caz şocant în Zalău, unde un nenorocit fără suflet a aruncat în containerul de gunoi un câine. Pentru a fi sigur că animalul nu va scăpa, criminalul l-a legat fedeleş, apoi l-a «făcut pachet».

Pompierii au intervenit zilele trecute pentru a salva un câine aruncat la gunoi, într-un container de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău. Patrupedul fusese legat fedeleş cu bandă adezivă, atât în jurul botului, cât şi de labe, introdus într-un sac de rafie şi mai apoi într-o cutie de carton, lipită cu scotch. Scheunatul disperat al animalului a fost auzit de un bărbat care venise să arunce gunoiul şi care a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor. Pompierii au reuşit să îl salveze, locuitorii din zonă oferindu-i hrană şi apă.

Poliţia s-a autosesizat şi a deschis dosar

5_caine.jpg

Aşa a fost găsit maidanezul

Potrivit martorilor, animalul era extrem de speriat: «Era un câine de talie mare, potrivit oarecum la turma de oi. Containerul se mişca de parcă era cutremur! Cineva a vrut să se asigure că nu va mai avea nici o şansă. I-am lăsat mâncare, apă. După ce a fost salvat, s-a mai învârtit pe acolo, era grozav de dezorientat şi tremura tot», scrie adevarul.ro. 

Miercuri, poliţiştii zălăuani s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru rănire şi schingiuirea animalelor şi fac cercetări pentru identificarea autorului. Pentru această infracţiune, legea prevede între trei luni şi un an de închisoare, ori amendă. Ancheta este îngreunată de faptul că în zona în care a fost aruncat câinele nu sunt camere de supraveghere, dar şi de faptul că acesta a fost eliberat înainte să fie verificat dacă deţine sau nu microcip, mai scrie adevarul.ro. 

Loading...