Cât de importantă este rugăciunea de dimineaţă

cat_de_importanta_este_rugaciunea_de_dimineata-2.jpg

Cât de importantă este rugăciunea de dimineaţă
Rugăciunea poate fi citită sau spusă din sufletul credinciosului după nevoile lui
foto: Shutterstock

Rugăciunea de dimineaţă este cel mai potrivit mod prin care un creştin cu dragoste de Dumnezeu îşi poate începe ziua. Rugăciunea poate fi citită sau spusă pe de rost, poate fi dintr-o carte de rugăciuni sau spusă din sufletul credinciosului după nevoile lui.

Rugăciunea de dimineaţă, ca rugăciune personală

Rugăciunea poate fi lăuntrică -  o rosteşti numai cu mintea şi o poţi face tot timpul zile, poate fi exterioară - o rosteşti cu voce tare în aşa fel încât şi tu să te poţi auzi, rugăciunea comună - care de obicei se înfăptuieşte la biserică sau când suntem în familie, adunaţi în jurul mesei pentru a mulţumi lui Dumnezeu pentru toate darurile lui.

Rugăcuinea de dimineaţă este o rugăciunea personală pe care o poţi spune după ce te-ai dat jos din pat. Rugăcinea de dimineaţă poate fi însoţită de semnul crucii, de închinăciuni mari sau de metanii, sau o poţi rosti doar stând în genunchi.

Aşa cum micul dejun îţi dă energia fizică necesară pentru a începe ziua, rugăciunea de dimineaţă este hrana sufletului pentru ceea ce urmează iar gândul la Dumnezeu ne va însoţi astfel pe parcursul zilei, astfel rugăciunile de dimineaţă pot fi socotite un scut de apărare împotriva păcatelor şi al gândurilor necurate de peste zi.

cat_de_importanta_este_rugaciunea_de_dimineata-1.jpg

Cât de importantă este rugăciunea de dimineaţă
Cu rugăciunea de dimineaţă începi ziua plin de bucurie şi speranţă
foto: Shutterstock

Nu numai sfinţii părinţi dar şi unii filosofi şi psihologi asemuie somnul cu moartea, iar trezirea de dimineaţă este asemuită cu învierea. Aşa că se cuvine să mulţumim lui Dumnezeu penu încă o zi pe care ne-a dăruit-o, putem să-i cerem lui Dumezeu sprijin în ceea ce avem de gând să împlinim pe parcursul zilei şi înainte să prucedem la treabă se cuvine să preamărim slava şi bunătatea lui Dumnezeu.

Rugăciunea de dimineaţă, ajutor peste zi

În ziua de astăzi prin îndepăratarea de Dumnezeu mulţi consideră că este suficient să gâneşti pozitiv, să ai părere bună despre tine şi să nu te laşi copleşit de necazurile pe care le vei întâmpina pe parcursul zilei. Prin rugăciunile de dimineaţă poţi îndepăra grijile şi gândurile negre şi începe ziua plin de bucurie şi speranţă pentru că şti sigur că Dumnezeu îţi va fi alături în tot ce vei întreprinde.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Care sunt zilele de post în 2019, zile de post

    Unul din stâlpii de bază ai trăirii creştine este postul. Conform unei definiţii laice, postul poate fi rezumat la abţinerea parţială sau totală de la anumite alimente pe operioadă de timp mai scurtă sau mai îndelungată. Aproape toate religiile au o formă sau alta de post indiferent de vechimea cultului. Postul este o modalitate de a îţi arăta iubiera faţă de Dumnezeu sau un gest de căinţă prin care îţi arăţi părerea de rău pentru animite fapte imorale. Poate fi şi un mod de a ţine doliu sau a îţi arăta tristeţea sau un mod de purificare sufletească de unde s-a inspirat şi ideea de detoxifiere atât de în vogă vremurle moderne.

  • Pregăteşte-te pentru luna iubirii. Învaţă rugăciunea inimii

    Rugăciunea inimii nu are legătură cu luna iubirii aşa cum nu are legătură cu iubirea trupească atât de lăudată în ziua de astăzi. Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă în Epistola a II-a pe care a trimis-o Tesalonicenilor şi care s-a păstrat în canonul sfintei Evangelii până în ziua de astăzi să ne rugăm neîncetat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1