Cât de bolnav e cu adevărat Oprescu?

7343061-mediafax_foto-marius_dumbraveanu.jpg

Sorin Oprescu suferă de probleme cardiace
Foto: Mediafax

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns o minge de ping-pong între procurori și apărătorii săi. Fostul edil acuză grave probleme de sănătate, care fac nejustificată reținerea sa în stare de arest preventiv, spun avocații. Click! vă spune cât de grav bolnav este Sorin Oprescu și ce-l așteaptă în următoarele zile.

Anchetatorii cunoc istoricul medical al doctorului Oprescu, însă consideră că afecțiunile sale nu sunt atât de grave încât să necesite tratarea într-un spital. Fostul primar general suferă de diabet insulino-dependent, dar și de afecțiuni cardiace care au necesitat aplicarea de stenturi pe arterele coronare. Arestarea preventivă, condițiile de detenție și posibilitatea unei condamnări i-au produs un șoc puternic în plan emoțional, care i-au slăbit și mai mult inima. Medicii spun că diabetul, problemele cardiace mai vechi și stresul pot duce oricând la un infarct.

„Predispoziţia pentru infarct miocardic, accident vascular cerebral, arteriopatie periferică este cu atât mai mare cu cât solicitarea emoţională este mai mare, diabetul este în dezechilibru, iar stresul emoţional este mare. Oprirea fumatului e obligatorie, sub nicio formă fumatul nu e o alegere de acceptat în prezenţa unui context în care deja există în istoric diabetul zaharat şi o afectare majoră a vaselor inimii”, ne spune medicul diabetolog Adrian Copcea.

În 2009, Oprescu a suferit o intervenție pe cord în Franța, iar câteva luni mai târziu s-a deplasat în Portugalia pentru control. La începutul acestei săptămâni, Oprescu a acuzat dureri în piept și a cerut învoire pentru a fi consultat la Spitalul Universitar. Cererea sa a fost respinsă, pe motiv că el poate fi monitorizat și în arest. Joi , avocații au cerut medicilor curanți ai fostului primar  de la Spitalul Universitar să se deplaseze în Arestul Capitalei, scrie Mediafax. Inițial, aceștia ar fi refuzat fiindcă n-ar avea aparatură medicală de specialitate.

Avocații au cerut scoaterea din arest

Apărătorii lui Sorin Oprescu au cerut joi scoaterea din arest și plasarea în arest la domiciliu sau sub control judiciar, pe motiv că fapta de care e acuzat (luare de mită) nu este una severă. În plus, Avocatul Poporului s-a deplasat în arest pentru a verifica dacă lui Oprescu i se respectă dreptul la viață și la ocrotirea sănătății.

Loading...

Citește și

 • Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv pentru luare de mită, va fi tratat în cadrul centrului de detenție.

 • casa ciolpani sorin oprescu

  Anchetatorii i-au răvășit casa lui Sorin Oprescu. Duminică (6 septembrie), în timpul perchezițiilor, aceștia au scos parchetul din locuință, după cum a declarat avocatul edilului. Oamenii legii au scotocit fiecare colțișor ca să găsească milionul de euro pe care mai marele Bucureștiului l-ar fi încasat din șpăgi în ultimii doi ani.

 • Sorin Oprescu (63 de ani) a fost vizitat, miercuri (16 septembrie), de iubita sa. Primarul suspendat al Bucureştiului, care se află în arest, a petrecut două ore cu aceasta şi alţi câţiva apropiaţi, care i-au adus mâncare de regim şi apă.

 • sorin oprescu, arestat, sechestru, avere, judecători

  Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti vor să-l lase pe Sorin Oprescu fără bani și fără afacerile de familie în care este implicat. Ei le-au recomandat celor de la DNA să pună sechestru total pe averea primarului suspendat al Capitalei.

 • sorin oprescu

  Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a fost reţinut sâmbătă noaptea (5 septembrie), a fost arestat, fiind acuzat de luare de mită, iar duminică (6 septembrie) a fost arestat pentru 30 de zile. Un denunţător susţine că i-a dat edilului mită de un milion de euro, în ultimii trei ani.

 • Arestarea lui Sorin Oprescu a readus în atenţia publicului atât neregulile de la nivelul Primăriei Capitalei, cât şi averea pe care edilul a strâns-o. E vorba de conturi în lei şi dolari, de bijuterii valoroase, obiecte de artă, case şi terenuri. Click! vă prezintă astăzi casele care apar în declaraţia sa de avere.