Cât a costat ancheta în Dosarul Caracal! Procurorii cer ca Gheorghe Dincă să fie obligat la plata cheltuielilor judiciare

4_1-gheorghe-dinca-inquam-photos-3col.jpg

Gheorghe Dincă, în curtea casei din Caracal, la una dintre percheziţii
Foto: Inquam Photos

Ancheta în Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit şi ucis pe adolescentele Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, a costat peste 745.600 de lei, procurorii DIICOT cerând ca Dincă să fie obligat la plata cheltuielilor judiciare.

”Conform prevederilor art. 274, alin. 1 şi 2 din C. proc. pen. solicităm obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum total de 745.629,55 lei”, afirmă procurorii DIICOT în rechizitoriul privind cazul Caracalm consultat de News.ro.

Ei solicită ca Gheorghe Dincă să achite suma de  744.129,55 lei, iar Ştefan Risipiţeanu,  suma de  1.500 lei.

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, a fost trimis miercuri de DIICOT în instanţă, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.

”Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. şi R.Ş., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, anunţă DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dincă şi la Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • criminal caracal-gheorghe-dinca

    Anchetatorii au găsit în casa lui Gheorghe Dincă o agendă în care își scria gândurile. În 2017, Gheorghe Dincă îi cere soției să se întoarcă din Italia, dar femeia refuză. ”Mă simt aruncat în gol și tot ce mișcă în jurul meu m-a dat uitării.” Ce scria Gheorghe Dincă în jurnalul lui secret.

  • Gheorghe Dincă, zis monstrul din Caracal, este de nerecunoscut de când i-a crescut barba

    Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal nu mai conteneşte cu scenariile halucinante pe care le tot prezintă anchetatorilor de luni buni. După ce a susţinut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, mecanicul auto ân vârstă de 66 de ani şi-a schimbat complet declaraţiile şi povesteşte altceva. El le-a spus oamenilor legii la ultimele audieri că Luiza Melencu a fost răpită din casa lui de la caracal, iar el a fost bătut de bărbaţii care au luat-o.