Cât au crescut în doar un an pensiile speciale pe care le încasează Gabriel Oprea

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea încasează două pensii specialeFoto: Adevărul
Gabriel Oprea încasează două pensii specialeFoto: Adevărul

Gabriel Oprea beneficiază de două pensii speciale după ce acestea au fost reintroduse de alianța PSD-ALDE. Printre beneficiari se numără parlamentari, funcționari publici și cadre militare înalte din armata română.

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne și vicepremier în Guvernul Ponta, se află printre acești beneficiari și încasează atât o pensie de militar, cât și una de fost parlamentar:

„La pensii speciale are dreptul și Gabriel Oprea (fost ofițer de intendență, a fost promovat de președinții româniei de după 1989, la gradul de general cu trei stele). Acesta avea în 2015 o pensie specială de militar de 73.000 de lei net, potrivit ultimei declarații de avere. Ea a crescut considerabil în 2016”, menționează site-ul cursdeguvernare.ro, citat de Kanal D.

„Conform legii, el are dreptul și la o pensie suplimentară de fost parlamentar în cuantum maxim, deoarece a fost în legisltiv din 2004 și până în 2016. Aceasta înseamnă peste alți aproximativ 10.000 de lei pe lună.”

Gabriel Oprea beneficiază de pensie militară de 75.000 de lei (adică 6.083 de lei pe lună), la care se mai adaugă și una de fost parlamentar de 10.000 de lei. El este în continuare cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină, Oprea fiind suspectat că nu ar fi folosit coloana oficială în scop de serviciu. Oprea mai este cercetat și de DNA, în dosarul mașinii de lux achiziționată de către Departamentul de Informații și Protecție Internă ăentru protecția demnitarilor și folosită doar de fostul parlamentar, scrie sursa citată.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net