A câştigat procesul şi primăria îi face canalizare

Ultima actualizare:

    Simona Niculescu a îngenuncheat birocraţia
Simona Niculescu a îngenuncheat birocraţia

Ambiţioasă! O femeie din comuna argeşeană Băiculeşti, care a lucrat ca formator de judecători în Franţa, s-a întors în ţară acum câţiva ani şi s-a lovit de birocraţie. Simona Niculescu n-a dezarmat şi a dat în judecată Primăria pentru toate problemele de care s-a lovit. Rezultatul? A câştigat de fiecare dată procesele.

Nu abandonează niciodată lupta împotriva delăsării şi a birocraţiei! Simona Niculescu (49 de ani) a câştigat săptămâna trecută un proces prin care obligă autorităţile locale din comuna Băiculeşti să furnizeze apă potabilă pentru ea şi pentru încă două familii. Hotărârea Tribunalului Argeş nu e definitivă.

Simona Niculescu a ajuns în Franţa în 1977, la vârsta de 7 ani, împreună cu familia sa, şi s-a întors în 2007. „Am plecat cu părinţii mei, tatăl meu fiind refugiat politic. Era bolnav şi acest lucru l-a făcut să obţină o autorizaţie de a pleca în Franţa pentru a fi operat de rinichi, afecţiune dobândită ca urmare a bătăilor în beciurile Securităţii. Statul francez a solicitat să vină şi familia”. 

În 2011, ea s-a mutat în satul Valea Brazilor, din comuna Băiculeşti, cu soţul şi cu băiatul, după 30 de ani petrecuţi la Paris, acolo unde a fost formator de judecători în Drept european. „Mi-am dorit un loc liniştit, departe de agitaţia urbană“, povesteşte Simona Niculescu. În scurt timp, a început să se lovească de birocraţie. Drumul până la locuinţă era impracticabil, iar în zonă nu era vreo sursă de apă potabilă. Simona Niculescu a făcut zeci de demersuri la autorităţile din judeţ pentru rezolvarea problemelor, însă a fost întâmpinată cu refuzuri. Femeia a dat în judecată autorităţile, pe bandă rulantă, pentru a-şi câştiga dreptul la condiţii minime de trai. 

Printr-o sentinţă a Tribunalul Argeş, Primăria Băiculeşti e obligată ca în termen de şapte zile să elaboreze un proiect pentru realizarea extinderii reţelei de apă potabilă până la gospodăria Simonei Niculescu şi a altor două familii, în caz contrar urmând a plăti o amendă de 100 lei pe zi. „Am demarat procedurile pentru găsirea unei soluţii privind furnizarea apei potabile. Problemele financiare şi poziţia gospodăriei ne-au dus în această situaţie. Vom face recurs“, a declarat, pentru adevarul.ro, Niculaie Dragnea, primarul comunei Băiculeşti. Reţeaua de alimentare cu apă se opreşte la aproximativ 300 de metri de gospodăria Simonei Niculescu. 

Click! spune

Simona Niculescu a mai câştigat în 2013 un proces prin care obliga Primăria Băiculeşti să-i asfalteze drumul. Cum autorităţile nu s-au conformat, deşi hotărârea e definitivă şi irevocabilă, ea se va adresa la CEDO. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net