Castelul Bran face 140 milioane €

Ultima actualizare:

    Castelul Bran a fost construit în 1212, la 30 km de Braşov
Castelul Bran a fost construit în 1212, la 30 km de Braşov

Valoarea Castelului Bran a crescut enorm, în ultimii trei ani, de când a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg. Dacă în 2008, valora 60 de milioane de euro, acum a ajuns la 140 de milioane.

Castelul Bran e cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cu peste 500.000 de vizitatori anual. Astfel, şi profiturile castelului sunt pe măsură.

Din 2009 şi până la sfârşitul anului 2011, Castelul Bran a avut un profit de 2,7 milioane de euro. Reţeta succesului pare a fi atât istoricul castelului, dar şi posibilitatea organizării de nunţi în cetatea lui Dracula.

O nuntă la castelul Bran costă 20.000 de euro. Zilnic, mii de turişti trec pragul proprietăţii. Un bilet de intrare costă 25 de lei pentru un adult, iar cei care vor să folosească aparatul de fotografiat în interior mai plătesc 20 de lei.

Turiştii pot cumpăra albume despre Bran şi cărţi în engleză, pregătite special pentru turiştii străni. Nu lipsesc nici vinurile de colecţie şi suvenirurile care contribuie semnificativ la încasări.

Turiştii pot vizita acum 23 de camere, număr dublu faţă de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale.

Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.

22 octombrie 2011, prima nuntă din istoria castelului

Castelul Bran şi-a deschis porţile pentru mirii înstăriţi. Prima nuntă privată din istoria sa a avut loc, în octombrie 2011, între un american, căpitan din US Army şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Cei doi au plătit 20.000 de euro pentru închirierea castelului. Vrei să închiriezi şi tu obiectivul turistic? Tot ce trebuie să faci este să stabileşti mai întâi o întâlnire cu reprezentanţii Castelului Bran.

Dominic de Habsburg a preluat Branul

În mai 2006, castelul Bran i-a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg-Lothringen. Acesta este fiul arhiducelui Anton de Habsburg şi al principesei Ileana a României - fiica regelui Ferdinand şi a reginei Maria.

După trei ani, timp în care castelul a fost lăsat în administrarea Ministerului Culturii, în mai 2009 castelul a trecut în administrarea directă a lui Dominic de Habsburg.

Click!spune

Castelul Bran a fost construit în 1212, la 30 km de Braşov

Are peste 500.000 de vizitatori anual

În doi ani, a avut un profit de 2,7 milioane de euro

Un bilet de intrare costă 25 de lei

O nuntă se ridică la 20.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net