Carnagiu pe A2: 32 de mașini implicate în accident! Patru oameni și-au pierdut viața

Ultima actualizare:

    Accidentul s-a petrecut din cauza ceții dense și a vitezeiFoto: digi24
Accidentul s-a petrecut din cauza ceții dense și a vitezeiFoto: digi24

Sâmbătă (5 noiembrie), a avut loc un accident grav pe Autostrada Soarelui, în jurul orei 08:42. 29 mașini au fost implicate, iar potrivit primelor informații trei oameni au murit și alte peste 50 de persoane au fost rănite. Traficul spre Constanța este blocat.

UPDATE 19.37: Potrivit ultimelor informații, patru persoane au decedat în urma accidentului. Cea de-a patra victimă era o femeie în vârstă care a fost adusă la Spitalul de Urgență București, dar starea ei a fost atât de gravă, încât corpul ei a cedat și nu a mai putut fi salvată, relatează Digi 24.

UPDATE 11 34: Secretarul de stat MAI Raed Arafat susține că în accident au fost răniți peste 50 de oameni. Cei care au fost răniți grav au fost transportați la Spitalul din Lehliu, la Pantelimon și la Floreasca:

  • 15 răniți la Spitalul Lehliu
  • 6 Pantelimon
  • 10 răniți la Floreasca

UPDATE 11:14 Reprezentanţii ISU spun că o parte dintre răniţi au fost duşi la Centrul de Primiri Urgenţe de la Lehliu, iar o parte au fost transportaţi la spitale din Capitală. Din păcate, condiţiile meteo au făcut imposibilă deplasarea la locul tragediei a elicopterelor SMURD. Printre cei 39 de răniţi în accidentul din această dimineaţă se află şi un copil, care a fost transportat la spital în stare gravă. De asemenea, cele mai multe victime au traumatisme la membre şi la coloana vertebrală.

Două microbuze de pasageri au fost implicate în carambol. Acestea efectuau curse ocazionale și se întorceau de la Pitești, de unde transportau muncitori. Unul dintre microbuze aparține Alivana Group Trans și transporta 14 persoane, angajate ale firmei de pază G4S la Slobozia. 

Centrul Infotrafic transmite că traficul pe Autostrada Soarelui va fi blocat astăzi până în jurul orei 13:00. Şoferii care trebuie să ajungă de la Bucureşti la Constanţa sunt rugaţi să folosească rutele alternative.

Toţi care au rude sau apropiaţi implicaţi în accidentul de astăzi se pot interesa de starea de sănătate a acestora la numărul de telefon 021.264. 8515, pus la dispoziţie de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 10:17 În carambol au fost implicate cel puțin 20 de mașini. Se pare că nu doar ceața a fost cauza accidentului. Un șofer nu s-ar fi asigurat atunci când a părăsit banda de urgență și, potrivit martorilor, acesta ar fi fost lovit în plin de un alt autovehicul, urmat de alte zeci de mașini. Ar fi vorba de două accidente care s-au petrecut la o distanță de 10-15 metri unul de celălalt. Vizibilatatea este extrem de scăzută, sub 25 de metri, spun martorii. De asemenea, intervenția este îngreunată din cauza deplasării în condiții de ceață a echipajelor. Traficul este în continuare blocat.

Inspectoratul Situațiilor de Urgență a activat planul roșu. Accidentul a avut loc la km 67, în apropierea localității Lehliu. Accidentul este unul extrem de grav. La fața locului au fost chemați pompierii din Călărași și cei din București. Intervin la această oră cel puțin 4 autoutilitare de descarcerare, una din Călărași și trei din București. Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte 39 au fost rănite, potrivit realitatea.net. Cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza ceții. Dacă ceața se va ridica, la fața locului vor fi trimise și elicoptere SMURD pentru a prelua victimele.


    Traficul este blocat pe sensul de mers București-Constanța, la km 67, iar șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternativeFoto: ziuaconstanta.ro
Traficul este blocat pe sensul de mers București-Constanța, la km 67, iar șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternativeFoto: ziuaconstanta.ro

Sunt în alertă judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov, care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentari.


    În momentul accidentului, vizibilitatea era extrem de scăzută, sub 25 de metriFoto: digi24
În momentul accidentului, vizibilitatea era extrem de scăzută, sub 25 de metriFoto: digi24

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net