Carmen Galin ar fi împlinit azi 74 de ani. Iubirea cu Dan Pița, mariajul cu un miliardar și retragerea bruscă din teatru

Ultima actualizare:

    Carmen Galin s-a retras brusc din viața publică, în 1995. Era fără precedent în România, de aceea a fost comparată cu Greta Garbofoto: TVR
Carmen Galin s-a retras brusc din viața publică, în 1995. Era fără precedent în România, de aceea a fost comparată cu Greta Garbofoto: TVR

Carmen Galin ar fi împlinit pe 14 martie vârsta de 74 de ani, însă cu doar o zi înainte de aniversare s-a restras de pe scena vieții la fel de discret precum a trăit. Actrița a părăsit și scena teatrului acum 25 de ani și, de atunci, aparițiile frumoasei actrițe din celebrele filme ”Fram”, ”Saltimancii”, ”Tănase Scatiu” au fost tot mai rare. Carmen Galin a murit vineri, 13 martie. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Colegii de breaslă o asemănau pe actrița Carmen Galin cu Greta Garbo. Ambele s-au retras în plină glorie, fără multe explicații. Carmen Galin a fost nevoită să renunțe și la iubirea vieții ei. Actrița Carmen Galin a avut un succes imens la public. O femeie frumoasă, sensibilă și foarte talentată. A ridicat nivelul multor filme prin prezența și rolurile ei, spun cineaștii. 

Carmen Galin, biografia

Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946, la Iași. A intrat la Institutul de Artă Teatrală și Film (IATC) din prima încercare, la 17 ani, când concurența era de 600 de candidați pe un loc.

A fost remarcată imediat pentru sensibilitatea sa și, la 20 de ani, era distribuită într-un rol în filmul de referință ”Diminetile unui băiat cuminte”. A mai avut apoi câteva roluri importante, iar la 28 de ani este distribuită în rolul Laura din filmul  ”Ilustrate cu Flori de Cîmp”.

La 28 de ani, Carmen Galin este distribuită în rolul Laura din filmul  ”Ilustrate cu Flori de Cîmp”
La 28 de ani, Carmen Galin este distribuită în rolul Laura din filmul ”Ilustrate cu Flori de Cîmp”

Filmele de succes în care a jucat în următorii ani sunt de referință în cinematografia românească: ”Tănase Scatiu”, ”Mere roșii”, ”Iarna bobocilor”, ”Profetul, aurul și ardelenii”, ”Pruncul, petrolul și ardelenii”, ”Fram”, ”Saltimbancii”. Ultimul film în care a jucat Carmen Galin a fost în 1994, ”Trenul din zori nu mai oprește aici”. Apoi a dispărut, s-a retras definitiv.

De ce s-a retras Carmen Galin

Carmen Galin s-a retras brusc din viața publică, în 1995. Era fără precedent în România, de aceea a fost comparată cu Greta Garbo, și ea retrasă subit, la doar 36 de ani, deși era o mare vedetă.

”Într-o bună dimineaţă, pe data de 2 mai 1995, am urcat la direcţie şi mi-am pus demisia pe masă. Era Fănuș Neagu director şi noi luasem un premiu foarte mare la un festival cu «Steaua fără nume». Acel premiu consta şi într-o sumă de bani. Şi sincer colegii mei erau supăraţi şi întrebau de ce nu se întâmplă ceva cu acel premiu. Şi m-au făcut să înţeleg că eu sunt singura care pot să mă duc să întreb. Am fost imediat bruscată cu «Numai bani nu-ţi lipsesc ţie» şi eu am spus că eu trebuie să mă duc la colegii mei să le dau un răspuns ce s-a întâmplat cu banii. Şi mi s-a răspuns foarte urât: «Şi ce vrei, dragă, să-mi pun acuma pe piept că nu mai sunt banii? ». Aşa, la modul ăsta, m-a luat cu tovărăşică. Săracul, e şi mort acum, dar aşa a fost. Mi-am dat demisia pe loc. Inițial, am plecat la mare şi de-atunci nu m-a mai văzut nimeni vreo zece ani”, a povestit în 2016 actrița Carmen Galin, pentru ziarul Adevărul. În 2016, a fost ultima prezență în public, la TIF, de la Cluj, unde a primit un premiul de excelență. În 2017, a acceptat invitația lui Cătălin Ştefănescu, în emisiunea "Garantat 100%, la TVR.

Carmen Galin, marea iubire

Carmen Galin a fost căsătorită cu Dan Pița timp de 20 de ani. ”Eram foarte cunoscută când l-am cunoscut pe Dan Pița. Era un om tânăr, dar mi-aduc aminte că avea părul puțin alb pe la perciuni. Am făcut o călătorie împreună și pe urmă nu ne-am mai despărțit niciodată 20 de ani. De câteva ori, lui i s-a spus domnul Galin!”, a povestit Carmen Galin. După despărțire, au rămas în relații bune. Și totuși, de ce s-au despărțit? Galin spune că regimul comunist a contribuit din plin. Regizorii nu aveau voie să-și promoveze soțiile și încă multe altele. ”Noi neavând copii nu puteam pleca împreună în străinătate, pentru că n-aveam ce să lăsăm aici”, a completat actrița, într-un interviu mai vechi.

Carmen Galin a mai fost căsătorită timp de 18 ani cu milionarul Dan Schneider, decedat în 2013, care i-a lăsat întreaga avere. Dan Schneider a fost unul dintre primii români multimilionari în dolari, fiind unic importator de Coca Cola sau cafea Alvorada.

Cum a trăit Carmen Galin

  • ”Am avut 28 de căței, majoritatea maidanezi, am avut arici, ariciul Petrică, cu care vorbeam, vorbesc cu păsările de la mine din curte, care vin după mine, îmi zboară pe la ureche și puii lor la fel.”
  • ”N-am straturi de roșii, dar am, în schimb, foarte multă iarbă în curte.”
  • ”Mi-am făcut un chioșc în curte, un fel de teatru foarte mic.”
  • ”Am avut momente când simțeam că nu-mi găsesc cuvintele. Pentru că vorbeam foarte mult cu mine, dar cu ceilalți nu. În mine era o gălăgie îngrozitoare.”
  • ”Am avut momente ceva mai grele în viață și lungi perioade în care n-am râs. Eu sunt un om care râde numai când simte.” (Sursa: Adevărul, TVR)

Citește și:

5 ani de la moartea actorului Eusebiu Ștefănescu. L-a doborât o tumoră la cap

Ovidiu Iuliu Moldovan nu a spus nimănui că are ciroză. Actorul a murit acum 12 ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net