Carantină pentru românii care vin din zonele italiene afectate de coronavirus!

coronavirus.jpg

Pacient coronavirus
Vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Ministerul Sănătății a anunțat că românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile.

România poate fi mai expusă la apariție de cazuri de infecție cu noul coronavirus, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări.

Toate persoanele care vin din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde s-au înregistrat multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, vor fi plasate 14 zile în carantină. 

Măsurile de control și prevenire a infecției vor fi suplimentate

„Reprezentanţii Comitetului intersectorial pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanţii autorităţilor cu responsabilitate în acest domeniu, au susţinut în seara zilei de 22 februarie 2020 o teleconferinţă, având în vedere evoluţia cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroşi cetăţeni români. Până în prezent, nu sunt raportate de către autorităţile italiene cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus. Autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autorităţile italiene. Noile măsuri vor fi transmise de către Ministerul Sănătăţii către unităţile sanitare şi medicii de familie, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis Ministerul Sănătății printr-un comunicat. 

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale şi aeriene. Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialişti din cadrul direcţiilor de sănătate publică, inclusiv prin detaşare din alte judeţe şi unităţi sanitare.

„Toate persoanele, care se încadrează în definiţia de caz suspect, vor fi raportate imediat de către toate unităţile sanitare unde acestea se prezintă (unităţile primiri urgenţe, spitale, medici de familie) la direcţiile de sănătate publică şi la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU. În aceste zile, Ministerul Sănătăţii va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină şi pentru managementul cazurilor suspecte şi confirmate de infecţie cu coronavirus (COVID-19)”, a mai transmis ministerul.

Guvernul italian interzice, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului, iar în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică.

 

Citește și

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

Leac pentru coronavirus din plasma persoanelor care s-au vindecat?

 

Loading...

Citește și

  • Pasagerilor le este verificată temperatura înainte să se îmbarce pe vasul de croazieră

    Coronavirusul a blocat 9.300 de oameni, printre care 17 români, pe nave de croazieră din Asia. Astfel că plimbările sunt drastic monitorizate. Cine se îmbarcă acum, din oricare port al lumii, trebuie să treacă printr-un control medical, iar o banal răceală l-ar putea întoarce din drum. Iată în ce condiții mai urci pe un vas de croazieră după spaima coronavirusului!

  • Cei vindecați de coronavirus primesc flori la externare

    S-a contaminat cu virusul care a ucis peste 1.700 de oameni dar a supraviețuit. Este una dintre poveștile cu final fericit din acest iad numit coronavirus, ce dă speranță întregii lumi că cei care au coronavirus se pot vindeca. Un inginer de 31 de ani din Wuhan este unul dintre cei care au scăpat de virusul ucigaș.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1