Caniculă-furtună, combinaţia care face vara insuportabilă!

7bkjhk.jpg

Vara fenomenelor extreme: Barcelona a trecut, în doar câteva zile, de la arșiță la vijelii

Într-o zi ne topim, în următoarea, nu mai ştim unde să ne ascundem de furtună! Specialiştii spun că verile atât de capricioase, cu fenomene meteo extreme, vor deveni o obişnuinţă. ”Fierbinţeala” din weekend continuă şi azi, apoi ne lovesc furtunile. Iată ce ne aşteaptă în iulie.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, vremea călduroasă va persista în cea mai mare parte a ţării, iar după-amiază va deveni local caniculară în Câmpia Română şi în vestul Dobrogei, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, însă cu precădere din orele amiezii, instabilitatea atmosferică va fi în creştere şi se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor şi perioade în care local vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibile vijelii, scrie adevarul.ro.

Astfel de fenomene se vor semnala la început îndeosebi în nord, nord-est şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane, iar spre seară şi în cursul nopţii, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor acumula cantităţi de apă însemnate şi va cădea grindină.

7-2.jpg

Paris

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade. Luni, vremea călduroasă va persista şi în Capitală, iar după-amiază va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când se vor semnala averse ce foarte probabil vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade. De marţi se mai răcoreşte şi în peisaj îşi fac apariţia furtunile violente. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 30 de grade, uşor mai ridicate în sud-vestul teritoriului, iar cele minime între 10 şi 22 de grade. Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va răcori faţă de ziua anterioară. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi perioade în care se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade. ANM a publicat şi prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni.

7-1.jpg

Nisa

Săptămâna 22.07.2019 – 29.07.2019. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării, dar şi uşor mai coborâte în nord-estul extrem. Regimul pluviometric va deficitar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei. 

Săptămâna 29.07.2019 – 05.08.2019. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată. 

Săptămâna 05.08.2019 – 12.08.2019. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, la nivelul întregii ţări. 

Săptămâna 12.08.2019 – 19.08.2019. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi apropiat de cel normal al perioadei.

Loading...