Când se vor întoarce elevii la școală, cu prezență fizică? Ministrul Educației oferă un răspuns optimist

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu Sursă foto: Inquam Photos/George Călin
Sorin Cîmpeanu Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi seara că elevii ar putea să revină în şcoli cu prezenţă fizică la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii care ţin de respectarea regulilor de protecţie, de vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste noninvazive, dar şi înregistrarea unui trend descendent în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.

Sorin Cîmpeanu a oferit un interviu în care a vorbit despre întoarcerea copiilor la școală, dar și despre necesitatea introducerii testelor noninvazive. Întrebat dacă scenariul este acela ca după vacanţă copiii să revină la şcoală în toată ţara, ministrul a răspuns: "Da, pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiţii. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune".

Sorin Cîmpeanu, despre necesitatea testelor noninvazive

El a afirmat că Ministerul Educaţiei va insista pentru ca testele noninvazive să fie folosite în şcoli. "Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste", a susţinut reprezentantul Ministerului Educaţiei.Sorin Cîmpeanu este de părere că acest an şcolar se va încheia "mai bine" decât precedentul. "Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut", a arătat demnitarul, potrivit Hotnews.ro.

Sorin Cîmpeanu este mulțumit de modalitatea în care se desfășoară campania de vaccinare în rândul personalului din învățământ. 

"Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ. (...) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. de angajaţi din educaţie vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ. Primul-ministru şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea noninvazivă despre care am discutat. (...) Care să nu necesite personal medical, care să fie uşor de acceptat pentru părinţi, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii. (...) Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig", a declara Sorin Cîmpeanu. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net