Când începe vaccinarea anti Covid la copii în România?

Ultima actualizare:

    În toamnă, copii între 12 și 15 ani s-ar putea întoarce la școală imunizați anti Covid-19
În toamnă, copii între 12 și 15 ani s-ar putea întoarce la școală imunizați anti Covid-19

Vaccinarea anti Covid-19 la copii din România ar putea începe din toamna acestui an, a declarat Valeriu Gheorghiță. Dar nu este vorba despre toți copiii, ci doar cei care au vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Serul cu care preadolescenții și adolescenții vor fi vaccinațieste Pfizer.

Vaccinarea anti Covid la copii în România s-a numărat printre subiectele abordate de Valeriu Gheorghiță într-o declarație mai amplă oferită la Digi24. Medicul a declarat că imunizarea ar putea începe în toamnă, mai ales că Pfizer a depus toate documentele pentru autorizarea serului pentru această grupă de vârstă. 

Vaccinarea anti Covid la copii ar putea începe la toamnă

„Am văzut că Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12-15 ani, ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a spus medicul militar.

Pfizer, 100% eficient pentru grupa de vârstă 12-15 ani

Compania Pfizer a anunțat recent că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.Vaccinul a demonstrat o eficiență de 100% într-un studiu clinic de fază a treia, făcut pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, conform cnbc.com.

Compania intenționează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, a declarat  directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se va putea vaccina înainte de începerea noului an școlar.

Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanți în Statele Unite. Au fost observate 18 infecții cu COVID -19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei. Efectele secundare au fost în general compatibile cu cele observate la adulți.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net