Când a fost pusă bomba de la Arad. Maşina lui Ioan Crişan a fost la un service înainte de explozie

Ultima actualizare:

     Maşina s-a transformat într-un morman de fiareFOTO: Aradon.ro
Maşina s-a transformat într-un morman de fiareFOTO: Aradon.ro

La 48 de ore de la explozia care l-a omorât pe omul de afaceri arădean Ioan Crişan, poliţiştii nu au decât o certitudine: bărbatul a fost ucis de o bombă comandată de la distanţă. Din acest motiv au schimbat încadrarea juridică din omor în omor calificat cu premeditare. În schimb, ei nu ştiu unde a fost pusă bomba care a provocat deflagraţia şi nu au descoperit nici mobilul faptei.

Ancheta este coordonată, potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, de cei mai buni specialişti pe care îi are România în domeniul criminalistic şi au fost audiaţi toţi prietenii, partenerii de afaceri, duşmanii, membrii familiei, cunoscuţii.

Anchetatorii au fost aduşi sâmbătă, la ora 13.30, cu un elicopter al MAI şi sunt de la Institutul Naţional de Criminalistică, Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Sunt în desfăşurare mai multe expertize pirotehnice efectuate de specialiştii de la Institutul Naţional de Criminalistică împreună cu ofiţerii SRI: „Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanţe au fost folosite şi au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist”, a transmis SRI.

Poliţiştii au analizat locurile unde a stat maşina Mercedes a lui Crişan în ultimele săptămâni, în încercarea de a descoperi când a fost amplasat în maşină dispozitivul explozibil.


    Anchetatorii analizează şi din ce material a fost realizat dispozitivul explozibil care l-a ucis pe Ioan Crişan
Anchetatorii analizează şi din ce material a fost realizat dispozitivul explozibil care l-a ucis pe Ioan Crişan

”În perioada 14-24 mai autovehiculul a avut probleme şi a stat depozitat într-o hală industrială. Apoi pe 25 mai a fost dus la un service. Acolo, după 25 de minute mecanicii i-au spus lui Crişan că au remediat defecţiunea.În acest timp bărbatul a stat la o masă din curtea service-ului. Mecanicii susţin că nici o clipă autovehiculul nu a fost nesupravegheat astfel încât cineva să umble la el”, au declarat surse din anchetă pentru digi24.ro.

Ulterior, Ioan Crişan a ajuns cu maşina acasă, iar aceasta a rămas până dimineaţă parcată în faţa casei, aşa cum făcea mereu. Nu se ştie nici măcar cine şi ce ar fi putut avea cu Ioan Crişan, atât timp cât el nu s-a plâns poliţiei când i-a fost incendiată casa acum 10 ani şi nici când i s-a furat seiful cu peste 100.000 de euro acum doi ani.

Primul atentat reuşit în România

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a fost ucis sâmbătă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. 

Vehiculul Mercedes era adus din SUA, avea cutie automată și tocmai fusese reparat la un service din oraș. Explozia a avut loc la ora 7.00 dimineața, după ce Crișan, patronul singurei crescătorii de somn african din România, își băuse cafeaua la un snack-bar, așa cum făcea de ani buni la ora respectivă. 

Moartea lui Adrian Crișan reprezintă o premieră neagră în România: este prima crimă reușită prin detonarea unei bombe.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net