Când faci sex ca să-ți meargă bine. Iată zilele îngăduite pentru „împreunare”

Ultima actualizare:

    Cuplurile au la dispoziție zilele de luni, marți și joi pentru momente intime
Cuplurile au la dispoziție zilele de luni, marți și joi pentru momente intime

Ca să-ți meargă bine în căsnicie, Biserica te îndeamnă să respecți câteva reguli, în ceea ce privește ”împreunarea” trupească. Preoții spun că în anumite zile nu e bine să faci sex.

Nu în orice zi din săptămână îți este îngăduit să faci sex, chiar dacă ești cununat religios. Dogmele creștine arată că abstinența în posturi, dar și în alte patru zile este benefică. ”Zilele de înfrânare trupească a soţilor sunt cele patru posturi de peste an, miercurea, vinerea, sâmbăta, duminica. În plus, soţii trebuie să aibă două zile de curăţenie înainte de a merge sărbătoarea la biserică”, spunea părintele Ilie Cleopa, unul dintre cei mai mari duhovnici din România, care a viețuit la Mănăstirea Sihăstria.

Totodată, Pravila Mare a lui Matei Basarab, la capitolul 170, explică și de ce nu e bine să te ”împreunzi”.

„Bărbatul şi femeia să nu se afle în pofta trupului, nici sâmbăta, nici duminica, că în aceste zile mai mult se face dumnezeiască Liturghie, sâmbăta pentru sufletele celor morţi, iar duminica pentru Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Însă aceasta să fie cu înţelegerea amândurora, adică să fie cu voia bărbatului şi a femeii”.

O altă culegere de normative bisericeşti, Molitfelnicul Mare, vine cu mai multe restricţii legate de legăturile sexuale din cuplu.

Pe lângă zilele de sâmbătă şi duminică, în această carte sunt menţionate şi alte zile în care soţilor le este recomandat să se înfrâneze de la împreunarea trupească.

„În cele patru posturi, precum şi miercurea şi vinerea este bine că soţii să se înfrâneze de la împreunarea trupească, ca semn că-L iubim pe Dumnezeu”.

Așadar, lunea, marțea și joia sunt libere la sex, atunci când nu este post. Acum, ne aflăm în Postul Paștelui, timp în care creștinii sunt sfătuiți să renunțe la plăcerile trupești timp de 40 de zile și să se dedice mai mult rugăciunii și faptelor bune.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net