Călin Popescu Tăriceanu, sancționat de CNCD cu 2.000 de lei după ce l-a numit pe Iohannis «Führer»

calin-popescu-tariceanu.jpg

calin popescu tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu a fost sancționat cu 2.000 de lei de către CNCD
Foto Arhivă Click!

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost sancționat miercuri, 27 mai, de către Consiliul Național pentru Combaterea DIscriminării cu suma de 2.000 de lei pentru că a folosit cuvântul ”Führer” la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. El a anunțat că va contesta decizia CNCD, dar că nu dorește să facă comentarii pe marginea acesteia.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis, cu șapte voturi pentru și unul împotrivă, sancționarea lui Călin Popescu Tăriceanu cu suma de 2.000 de lei pentru că acesta a folosit termenul de «Führer» lam adresa președintelui Klaus Iohannis în cadrul unui text pe care l-a scris pe pagina personală de Facebook, în urmă cu aproximativ 10 zile. 

”Afirmaţiile domnului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, din data de 16.04.2020, comunicate prin pagina de socializare, în care a utilizat termenul de «Führer» la adresa Preşedintelui României reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, a transmis, miercuri, CNCD.

Călin Popescu Tăriceanu va contesta decizia CNCD

Călin Popescu a aflat despre decizia Consiliului și a hotârât să o conteste nu pentru el, ci pentru "românii cărora le pasă de drepturile lor chiar și pe timp de pandemie". El a anunţat că va ataca decizia, dar a refuzat să comenteze pe marginea acesteia. 

”Nu o să intru în polemică cu CNCD-ul pentru a nu cădea în omniprezenta capcană de a critica o instituţie când nu ne convine o decizie şi de a o lăuda când decizia ne este favorabilă. Este dreptul lor conferit de lege să judece. Cum este dreptul meu conferit de aceeaşi lege să contest decizia lor în instanţa de judecată. Şi voi face acest lucru. Cred că le-ar fi fost mai uşor să ia o decizie corectă dacă s-ar fi uitat în orice traducere din limba germană şi ar fi văzut care este înţelesul termenului «Fuhrer». Şi Wikipedia şi alte site-uri de traducere sunt de acord că acest termen înseamnă «conducător», «lider» sau «ghid». Ca să nu mai spunem că atenţionarea mea către dl Iohannis a fost: «să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Fuhrer ci, încă, Preşedintele României». Nu pune o anatemă dlui Iohannis, ci îl avertizează că a luat-o pe o pantă greşită” a scris Tăriceanu pe Facebook. 

”Întâi ne-am pierdut libertatea de mişcare, apoi ne-am pierdut libertatea de a ne întâlni în grupuri mai mari de trei. Acum suntem pe cale să ne pierdem şi libertatea de cuvânt. Ce ne mai rămâne? Să mergem la muncă, să plătim taxe pe care Iohannis şi “Guvernul Meu” să le sifoneze către puşculiţele lor politice? Nu, mulţumesc”, a conchis Tăriceanu, pe pagina personală de Facebook. 

Loading...

Citește și

  • calin_popescu-tariceanu-politician

    Astăzi, 14 ianuarie, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu împlinește 68 de ani. Ca politician a fost deputat, ministrul industriei şi comerţului, premier, senator. Dar, care este meseria lui, de fapt? Este la a cincea căsătorie și are trei copii. La mulți ani!

  • calin popescu tariceanu baietel

    Călin Popescu Tăriceanu (67 de ani) este într-o formă fizică de invidiat şi acum am aflat cine este persoana care îl ţine în priză. Joi (9 mai), preşedintele Senatului a luat la pas parcul Alexandru Ioan Cuza de mână cu fiul lui cel mic (4 ani şi jumătate) pe care îl are cu Loredana Moise, a cincea soţie. Al doilea om în stat a devenit tătic la finalul anului 2014 şi a reuşit să păstreze discreţia în mai toate momentele personale, aşa că până acum se ştiu prea puţine detalii despre noua lui familie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1