Călin Popescu Tăriceanu, sancționat de CNCD cu 2.000 de lei după ce l-a numit pe Iohannis «Führer»

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu a fost sancționat cu 2.000 de lei de către CNCD Foto Arhivă Click!
Călin Popescu Tăriceanu a fost sancționat cu 2.000 de lei de către CNCD Foto Arhivă Click!

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost sancționat miercuri, 27 mai, de către Consiliul Național pentru Combaterea DIscriminării cu suma de 2.000 de lei pentru că a folosit cuvântul ”Führer” la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. El a anunțat că va contesta decizia CNCD, dar că nu dorește să facă comentarii pe marginea acesteia.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis, cu șapte voturi pentru și unul împotrivă, sancționarea lui Călin Popescu Tăriceanu cu suma de 2.000 de lei pentru că acesta a folosit termenul de «Führer» lam adresa președintelui Klaus Iohannis în cadrul unui text pe care l-a scris pe pagina personală de Facebook, în urmă cu aproximativ 10 zile. 

”Afirmaţiile domnului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, din data de 16.04.2020, comunicate prin pagina de socializare, în care a utilizat termenul de «Führer» la adresa Preşedintelui României reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, a transmis, miercuri, CNCD.

Călin Popescu Tăriceanu va contesta decizia CNCD

Călin Popescu a aflat despre decizia Consiliului și a hotârât să o conteste nu pentru el, ci pentru "românii cărora le pasă de drepturile lor chiar și pe timp de pandemie". El a anunţat că va ataca decizia, dar a refuzat să comenteze pe marginea acesteia. 

”Nu o să intru în polemică cu CNCD-ul pentru a nu cădea în omniprezenta capcană de a critica o instituţie când nu ne convine o decizie şi de a o lăuda când decizia ne este favorabilă. Este dreptul lor conferit de lege să judece. Cum este dreptul meu conferit de aceeaşi lege să contest decizia lor în instanţa de judecată. Şi voi face acest lucru. Cred că le-ar fi fost mai uşor să ia o decizie corectă dacă s-ar fi uitat în orice traducere din limba germană şi ar fi văzut care este înţelesul termenului «Fuhrer». Şi Wikipedia şi alte site-uri de traducere sunt de acord că acest termen înseamnă «conducător», «lider» sau «ghid». Ca să nu mai spunem că atenţionarea mea către dl Iohannis a fost: «să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Fuhrer ci, încă, Preşedintele României». Nu pune o anatemă dlui Iohannis, ci îl avertizează că a luat-o pe o pantă greşită” a scris Tăriceanu pe Facebook. 

”Întâi ne-am pierdut libertatea de mişcare, apoi ne-am pierdut libertatea de a ne întâlni în grupuri mai mari de trei. Acum suntem pe cale să ne pierdem şi libertatea de cuvânt. Ce ne mai rămâne? Să mergem la muncă, să plătim taxe pe care Iohannis şi “Guvernul Meu” să le sifoneze către puşculiţele lor politice? Nu, mulţumesc”, a conchis Tăriceanu, pe pagina personală de Facebook. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net