Calendarul admiterii la liceu 2019, Cum se calculează media de admitere

admitere_la_liceu-repartizare_la_liceu-elev-absolvent_clasa_a_viii-a.jpg

Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie, a anunțat Ministerul Educației
Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie, a anunțat Ministerul Educației
FOTO: Click!

Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie, a anunțat Ministerul Educației. Cum se va calcula media de admitere.

Absolvenții claselor a VIII-a vor termina cursurile pe 7 iunie 2019, iar Evaluarea națională o vor susține între  18 și 21 iunie. După examen, va urma repartizarea computerizată la liceu.

Admiterea la liceu 2019. Repartizarea computerizată

  • După afişarea rezultatelor le Evaluare națională, în perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.
  • Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.
  • Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.
  • Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează astfel: 80% media de la Evaluarea națională, iar 20% va fi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.
Loading...