A călcat desculţ pe excremente de şobolan şi se află în stare gravă!

pacient.jpg

pacient, dorohoi, leptospiroza
Bărbatul din Dorohoi e internat în spital de două săptămâni

Boală cumplită! Un bărbat din Dorohoi a fost internat în stare critică la Spitalul „Doctor Constantin Ion Parhon” din Iaşi. El a fost diagnosticat cu leptospiroză, o boală de natură infecţioasă, cauzată de intrarea în contact cu excremente de şobolani.

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din Dorohoi (Botoşani) a fost transferat la Iaşi în stare gravă, cu afectare renală şi hepatică, după ce a făcut curat în subsolul blocului în care locuia. Investigaţiile medicilor au demonstrat că pacientul suferă de leptospiroză, o boală infecţioasă care apare după intrarea în contact cu un mediu contaminat de animalele purtătoare de bacterii. Bărbatul este internat la Spitalul „Doctor Constantin Ion Parhon” de două săptămâni şi starea sa rămâne critică. Pacientul este ţinut izolat de ceilalţi bolnavi şi nu prezintă risc pentru cei din jurul său.

„Bărbatul este în continuare în stare gravă, fiind internat cu prognostic rezervat. Faţă de momentul internării este uşor ameliorat, în sensul că este stabil hemodinamic. Însă din cauza disfuncţionalităţii renale este în continuare dependent de dializă”, explică Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog. Doctorii presuspun că omul s-a îmbolnăvit după ce a călcat pe teritoriu contaminat. De altfel, înainte de a se simţi rău,  pacientul le-a povestit medicilor că a lucrat în subsolul blocului în care locuieşte şi că, desculţ fiind, a călcat pe excremente de şobolani.
 

Loading...

Citește și

  • Sunt simpatici, fac parte din familie şi îi iubim mult. Cu toate acestea, trebuie să fim conştienţi că animalele de companie sunt purtătoare de boli, unele foarte periculoase şi greu de identificat. Iată aici principalele 10 boli pe care ni le pot transmite prietenii noştri necuvântători.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1