Călătorii de la metrou, păziți de jandarmi cu mitraliera

20180227_101211_.jpg

jandarmi, mitraliera, paza, metrou
Jandarmii înarmați erau azi dimineață la stația Piața Victoriei
Foto: Andreea Dancu

Nu te panica dacă vezi în stațiile de metrou jandarmi înarmați! Este un lucru obișnuit, spun autoritățile, care fac apel la calm și spun că oamenii legii nu fac decât să protejeze călătorii.

Metroul este obiectiv de siguranță națională, astfel că de doi ani încoace s-a stabilit ca stațiile să fie păzite mai ceva ca o ambasadă.

La Unirii 1 şi 2 şi Piaţa Victoriei 1 şi 2, sunt prezenți zilnic jandarmi înarmați. De multe ori, aceștia se plimbă cu trenul, astfel că pot fi văzuți și în alte stații, mai ales între orele 7.30-10.00 şi 16.30-19.00, atunci când traficul se supraaglomerează.

Doi jandarmi, cu mitralierele la vedere, erau și astăzi, la ora 10.12, la stația Piața Victoriei. Oamenii se uitau ciudat, ba chiar se opreau și îi priveau de la distanță.

”Prezența lor îmi induce o stare de panică, nu mi se pare normal să stea cu puștile atât de ostentativ”, ne-a spus Iulian, unul dintre călătorii care mergeau spre Pipera.

Reprezentanții Janadarmeriei spun că cei prezenți la metrou fac parte din Brigada Specială și că au misiunea de a descuraja, prin prezența lor, anumite teantative la siguranța călătorilor.

În ultima perioadă au avut loc evenimente incredibile la metrou. O fată a fost aruncată în fața trenului și a murit strivită, în timp ce alta abia a reușit să se salveze, după ce o femeie a împins-o în fața graniturii care tocmai intra în stație.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1