Biografia necenzurată a lui Petru Groza, „armăsarul“ stalinist din anii '50

petru_groza.jpg

petru_groza
Petru Groza a fost prim-ministru în primele guverne comuniste ale României
FOTO: historia.ro

Petru Groza, fost prim-ministru în primele guverne comuniste ale României, a fost obsedat de femei, arătă o biografie mai puţin ştiută a demnitarului comunist. Era descris ca un ”armăsar”, obsedat de fete tinere.

O biografie mai puţin cunoscută din ultimii ani de viaţă ai lui Petru Groza (1884 - 1958) oferea detalii despre obsesiile unuia dintre cele mai faimoase personaje ale politicii româneşti de la jumătatea secolului trecut, scrie adevarul.ro.

Petru Groza, „armăsarul“ stalinist din anii '50

Mărturia unui oaspete al lui Petru Groza datează din anul 1953, în vremea în care demnitarul român ocupa „neimportanta, dar reprezentativa poziţie de Preşedinte al Marii Adunări Naţionale, după ce fusese prim-ministru al Republicii Populare România din 6 martie 1945 până în 2 iunie 1952”, se arată în biografia păstrată în arhivele Radio Europa Liberă (RFE), scrie adevarul.ro.

Petru Groza avea 69 de ani şi reuşise să supravieţuiască regimului comunist, deşi era unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi nu fusese membru al Partidului Comunist Român. Sovieticii aveau însă nevoie de imaginea lui pentru a salva din aparenţele unui regim totalitar.

Petru Groza, obsedat de fete tinere

petru_groza_centru_avea_slabiciuni_pentru_femei.jpg

petru_groza_centru_avea_slabiciuni_pentru_femei
Petru Groza (centru) avea slăbiciuni pentru femei
FOTO: adevarul.ro

Iată cum era descris Petru Groza de oaspetele său din anii ’50: ”Obsedat de fete tinere, Groza atrage atenţia prin vanitatea sa robustă, arătată prin natura sa primitivă, comparabilă cu a unei gorile care se bate cu pumnii în piept. Îi plăcea ca oamenii să-i simtă bicepşii sau să se plesnească pe burtă, arătându-le mărimea muşchilor şi supleţea abdomenului, toate în ciuda celor aproape 70 de ani ai săi. Arată un interes părintesc fiicelor altor bărbaţi şi îi place să le mângâie. O face într-un mod persuasiv, dar cu un farmec în faţa căruia unor fete ambiţioase le-ar fi dificil să îi spună nu unui preşedinte, o face cu un nechezat menit să liniştească pe toată lumea. După exerciţiile fizice din aproape fiecare dimineaţă, este însoţit acasă de oaspeţii săi. Se schimbă în spatele unui perete din bar, arătându-le că încheieturile sale încă nu scârţâie şi exploatându-şi sex-appeal-ul în timp ce îşi arată formele de după paravan.”

Îşi exprimă filosofia vieţii în cuvintele: „ca om sunt însurat cu soţia mea şi ca politician cu partidul meu. Dar din când în când, ca orice om modern şi civilizat, îmi permit să fiu necredincios, dar întotdeauna cu ceva mai tânăr”.

Copiii ilegitimi ai lui Groza sunt mai numeroşi decât cei cinci născuţi în urma căsniciilor sale, trei băieți și două fete.

Petru Groza a murit pe 7 ianuarie 1958, la vârsta de 73 de ani, răpus de cancer.

Citește și:

Desfrâurile lui Gheorghe Gheorghiu Dej: amante, jocuri de noroc, maşini de lux

Nicolae Ceaușescu și-a ascuns cele 9 pasiuni secrete

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1