Bacalaureat 2020. Câți elevi minoritari dau examen la Limba și literatura maternă

bacalaureat-2020.jpg

Elevi în curtea școlii care se pregatesc să dea Bacalaureatul
Următoarea probă la Bacalaureat 2020 va fi susținută pe 24 iunie
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Citeste tot despre: 

Examenul de Bacalaureat 2020 continuă, marți, 23 iunie, cu proba la Limba și literatura maternă. Aceasta este susținută de absolvenții de liceu din partea minorităților naționale.

Bacalaureat 2020. Câiți elevi minoritari dau examen la Limba și literatura maternă

Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale au intrat în sălile de examinare până la ora 08.30, iar proba la Limba și literatura maternă a început la ora 09.00. La intrarea în sediul unităților școlare elevilor li s-a luat temepratura corporală. Aceasta nu trebuie să depășească 37,3 grade.

Iată, potrivit edupedu.ro, care este numărul de candidați la fiecare probă de limbă maternă, conform datelor anunțate de Ministerul Educației:

  • Maghiară – 5.540;
  • Germană – 782;
  • Slovacă – 32;
  • Croată – 5;
  • Turcă – 4;
  • Ucraineană – 80;
  • Italiană – 23.

Bac 2020. Când sunt programate următoarele examene

Următorul examen, adică a treia probă a BAC-ului din acest an va fi susținută miercuri, 24 iunie, și reprezintă proba obligatorie a profilului. Joi, 25 iunie, elevii vor susține ultima probă și anume cea la alegere. Pe 30 iunie se vor afișa primele rezultate, iar apoi absolvenții vor putea face contestație. Pe 5 iulie, se vor afișa rezultatele finale. Acestea vor fi publicate pe siteul Ministerului Educației, dar și la avizierele centrelor de examen. Numele candidaților va fi anonim, iar elevii își vor afla notele cu ajutorul unui cod pe care l-au primit de la școală.

Bacalaureat 2020. Cum se depun contestațiile

Ministerul Educației și Cercetării a transmis câteva informații referitoare la depunerea contestațiilor. Astfel, elevii care sunt nemulțumiți de nota primită la Bacalaureat 2020 și doresc o reexaminare a lucrării, trebuie să completeze, să semneze, să depună sau, după caz, să transmită prin mijloace electronice o declarație tip. În aceasta se menționează că elevii au luat cunoștință de faptul că nota primită în urma reexaminării poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Pentru candidații care nu au împlinit încă 18 ani, declarația trebuie semnată de părinți sau tutori.

Citește și: 

Și frumoasă, și sârguincioasă! Ea e fata de la țară cu nota zece pe linie

Bacalaureat 2020. Rezolvarea subiectelor la Limba română. Ce au trebuit să puncteze elevii

Loading...