Bărbatul ucis de ursoaică era «pilit» şi a aruncat cu lemne în bârlogul fiarei

Ultima actualizare:

    Ursoaica  agresivă  şi-a apărat  puii din bârlog
Ursoaica agresivă şi-a apărat puii din bârlog

Informaţii noi privind drama din pădure! Tânărul ucis vineri de un urs, în apropierea satului Crişeni (Harghita), s-ar fi apropiat de bârlogul animalului şi ar fi aruncat cu lemne şi cu alte obiecte, arată cercetările făcute în acest caz de poliţişti.

„Sătenii s-ar fi oprit la 1,5 km distanţă de satul Crişeni, ar fi coborât din căruţă, iar la circa 15 metri de locul unde s-au oprit, victima a găsit bârlogul unui animal sălbatic şi ar fi aruncat cu bucăţi de material lemnos şi alte obiecte în direcţia bârlogului. Văzând că nu se întâmplă nimic, s-a îndreptat spre bârlog, moment în care a fost întâmpinat de urs şi s-a întâmplat tragedia”, explică Incze Miklós, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita.

Informaţiile au fost confirmate şi de Fazakas Attila, directorul Asociaţiei de Vânătoare din Cristuru Secuiesc, scrie informatiahr.ro. „Nu a respectat regulile, fiind gonac, a fost şi puţin pilit, am înţeles, şi mai îndrăzneţ, că el umblă la vânătoare şi s-a întâlnit de mai multe ori cu ursul şi nu a luat în considerare că ăsta e un pericol foarte mare”, spune Fazakas Atilla. Potrivit acestuia, comportamentul ursoaicei, care are pui şi nu a creat probleme până acum, s-a schimbat. „Este foarte agresivă, ieri ne-a atacat, abia am putut să scăpăm, să nu împuşcăm din autoapărare. Şi aşteptăm derogare de la minister cât de repede, pentru că va face probleme. Cine mai trece prin zonă precis va fi atacat. Comportamentul s-a schimbat total de când a atacat şi a omorât omul”, adaugă şeful Asociaţiei de Vânătoare.

Fazakas crede că soluţia cea mai bună este împuşcarea ursoaicei şi transportarea puilor la Centrul de Reabilitare din zona Bălan. Fazakas Attila a precizat că toate aceste concluzii au fost trimise Ministerului Mediului, inclusiv soluţia privind împuşcarea ursoaicei şi transportarea ursuleţilor la orfelinat şi se aşteaptă o aprobare în acest sens. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net