Bărbat mort în vârful unei eoliene la Constanța. Cine este victima si ce căuta acolo

Ultima actualizare:

    Mecanicul a căzut în turbina care acționează elicea eolieneiFoto: g4media.ro
Mecanicul a căzut în turbina care acționează elicea eolieneiFoto: g4media.ro

Moarte cumplită pentru un tânăr de 25 de ani. Acesta şi-a pierdut viața în vârful unei elice uriașe din parcul eolian de la Chirnogeni, județul Constanța.

Parcul eolian din zona Chirnogeni - Independenţa are 32 de elice acționate cu turbine și este cel mai mare parc eolian din sudul judeţului Constanța. Potrivit digi24.ro, acest parc eolian se întinde pe o suprafaţă de 17 kilometri pătraţi. Cele 32 de turbine asigură 2,5 megawaţi fiecare. Potrivit specialiștilor, dacă vântul cu putere, o singură turbină poate alimenta, timp de o lună, până la 600 de locuinţe. Parcul a fost amenajat în 7 luni, iar întreg proiectul a costat 130 de milioane de euro.

Cum s-a petrecut accidentul și cum a ajuns victima în vârful eolienei

Bărbatul se afla în camera motor a turbinei, la înălțime şi a fost prins în rotorul acesteia. În centrul de comandă al parcului eolian, senzorii au dat imediat alarma că în turbine unei elice s-a produs un accident. Echipa de intervenție a parcului eolian a intervenit de urgență, a urcat în vârful eolienei şi a reușit să coboare victima. Salvatorii au mobilizat la fața locului o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, un utilaj de descarcerare, o autoscară şi 11 pompieri însă intervenția acestora nu mai a mai fost necesară. Nu s-a mai putut face nimic pentru mecanicul care executa lucrări de intervenție și a căzut în rotorul turbineicare efectua lucrări.

Ce spun polițiștii care au preluat ancheta

"În cursul zilei de astăzi (joi, n.r.), polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au fost sesizați cu privire la faptul că, un angajat al unei societăți de mentenanță a parcului eolian din extravilanul localității Chirnogeni, a rămas blocat în partea superioară a unei centrale eoliene. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 25 de ani, din județul Prahova, care a fost declarat decedat, fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă", precizează IPJ Constanţa într-un comunicat preluat de antena3.ro.

Citiți și

Cea mai bogată româncă, văduva lui Constantin Drăgan, se apucă de afaceri cu vânt

Gică Popescu face bani din vânt

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net