Baia Mare intră în scenariul roșu

coronavirus.jpg

Coronavirus
Scenariul roșu pune lacăt pe școli, licee și universități
Citeste tot despre: 

Baia Mare intră în scenariul roșu, alături de alte trei localități din județul Maramureș: Băsești, Cicârlău și Săcălășeni.

În Baia Mare rata infectărilor cu Covid-19 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. La fel se întâmplă și cu alte trei localități din județul Maramureș: Băsești, Cicârlău și Săcălășeni, a precizat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Dan Bucă. În toate aceste zone se instituie măsurile specifice scenariului roșu.

Baia Mare intră în scenariul roșu. Doar creșele rămân deschise

Doar creșele din Baia Mare rămân deschise, în rest se închid toate unitățile de învățământ: școli, licee, grădinițe, universități. Conducerea acestora va fi informată despre depășirea ratei de incidență peste limita de alertă pentru luarea măsurilor legale de desfășurare a cursurilor universitare online. Se permite, însă, profesorilor/elevilor/studenților străini (altă naționalitate), cazarea în internate/cămine studențești, cu asigurarea și respectarea măsurilor stabilite pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei COVID-19.Baia Mare se alătură astfel altor orașe reședință de județ aflată în scenariul roșu: Alba Iulia, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgoviște, cărora li se adaugă București.

CITEȘTE ȘIÎncă un județ intră în scenariul roșu, după Alba și București. Ce măsuri vor fi luate

Loading...