Bacalaureat 2019. Au început probele de competențe. Calendarul probelor

proba_competente_digitale.jpg

au inceput probele de competente de la examenul national bacalaureat 2019
Astăzi, 3 iunie, au început probele de competențe de la examenul național Bacalaureat 2019
FOTO: Click!

135.655 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019. Astăzi, 3 iunie, au început probele de competențe de la bac 2019. Iată calendarul probelor de la Bac 2019!

116.037 de absolvenți din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat 2019 în prima sesiune, iunie-iulie 2019. Rezultă că în jur de 40.000 de elevi de clasa a XII-adin această generație ori nu au promovat clasa, ori nu doresc să susțină examenul național Bacalaureat 2019.

Bacalaureat 2019. Calendarul probelor de competențe

Prima probă, începe astăzi, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). 

Proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Subiectele de la Bac 2019

Subiectele pentru probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Bac 2019. Cum se notează probele de competențe

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Bac 2019. Interzis în sala de examen

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Bacalaureat 2019. Calendarul probelor scrise

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, încep luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română. 

Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie.

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 4 iulie.

Bacalaureat 2019. Afișarea rezultatelor

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie și este urmată de depunerea eventualelor contestațiilor. Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate eventualele contestații, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Sursa: Ministerul Educației

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1