Avertizare meteo. Ninsori, lapoviță, ploi și vânt puternic în întreaga țară până marți dimineață

Ultima actualizare:

    Iarna își intră în drepturi. Ne așteaptă o zi cu lapoviță, ninsori, vânt și polei
Iarna își intră în drepturi. Ne așteaptă o zi cu lapoviță, ninsori, vânt și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo pentru întreaga țară. Astfel, în unele zone va ninge și vor fi intensificări ale vântului, iar în altele se vor semnala precipitații mixte și polei. Prognoza meteo a fost emisă pentru intervalul luni, ora 14:00 - marți, ora 10:00.

Avertizare meteo. Unde vor cădea ninsori

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

Avertizare meteo. Lapoviță și polei în sudul țării 

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

În București se anunță vreme închisă, vânt, lapoviță și polei
În București se anunță vreme închisă, vânt, lapoviță și polei

Prognoză meteo specială pentru București

Meteorologii au emis și o avertizare meteo specială pentru București. Astfel, în Capitală, marți, între orele 14:00 - 20:00, vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă. Trecător, se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de burniță sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 - 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade. Începând din această seară, de la ora 20:00 și până marți la ora 10:00, în București se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi în jur de 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40...45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net