Avem un președinte scriitor. Klaus Iohannis lansează o nouă carte

Ultima actualizare:

    Primul volum al lui Klaus Iohannis, ”Pas cu pas” s-a vândut ca pâinea caldă
Primul volum al lui Klaus Iohannis, ”Pas cu pas” s-a vândut ca pâinea caldă

Primul volum semnat Klaus Iohannis, ”Pas cu pas” s-a vândut ca pâinea caldă, în timpul campaniei electorale. Iată că președintele are timp și ce să ne spună într-o nouă carte, ”Primul pas”.

Printre temele abordate de președintele Iohannis în noul său volum, ”Primul Pas”, este şi campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, scrie Mediafax.

”Spuneam, în primele zile ale lui octombrie, că se anunţă o campanie infernală. Şi chiar aşa a fost. Estimasem corect, aşadar nu m-a uimit prea mult: nu a fost mai urâtă decât am apreciat atunci. Imediat după ce mi-am anunţat intenţia de a candida, nu a durat mult până când să înceapă show-urile televizate şi avalanşa zilnică de presupoziţii derutante, ca să nu le spun de-a dreptul minciuni, lansate dinspre tabăra adversă. Nu doar Victor Ponta, ci inclusiv fostul preşedinte Traian Băsescu a emis despre mine afirmaţii care nu îl onorează, după cum, în general în timpul campaniei, a lansat afirmaţii care nu erau în niciun fel compatibile cu funcţia pe care o deţinea”, scrie Iohannis în noul volum, citat de Mediafax.

Şeful statului scrie în ”Primul Pas” despre rolul său ca preşedinte, afirmând că şi-a asumat, din start, o abordare care să concilieze. Klaus Iohannis scrie că îşi doreşte să fie ”un preşedinte care pune în practică o calitate esenţială: abilitatea de a şti când trebuie neîndoios să intervină, în contextul în care derapajele de la statul de drept o cer, dar şi când trebuie să nu se amestece in jocul politic”.

Şeful statului povesteşte în noua carte și despre soţia sa, Carmen, despre decizia acesteia de a continua să predea în învăţământ, dar şi despre modul în care se implică în rolul de Primă Doamnă.

”Cred că este prima dată, după mulți ani, când publicul pare să aibă așteptări de la Prima Doamnă; acest lucru este, probabil, o consecință a deschiderii cu care am fost ales, dar i se datorează şi felului de a fi al soţiei mele. Nici evoluția societății românești nu trebuie exclusă când discutăm despre acest subiect”, scrie Iohannis, citat de Medifax.

Cartea preşedintelui României ”Primul pas" are aproape 300 de pagini şi apare săptămâna viitoare, în 23 mai, la Editura Curtea Veche. Editura a primit solicitări pentru traducerea volumului în limbile bulgară, germană, maghiară şi olandeză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net