Autostrada Transilvania. Tribunalul București a suspendat rezilierea Lotului Chețani-Câmpia Turzii. Ministrul a luat foc

Ultima actualizare:

    Lotul Chețani-Câmpia Turzii a fost practic abandonat de constructor, dar nu vrea să renunțe la lucrare
Lotul Chețani-Câmpia Turzii a fost practic abandonat de constructor, dar nu vrea să renunțe la lucrare

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reziliat pe 12 martie, contractul pentru lotul A3, Chețani- Câmpia Turzii. Acesta spunea că nu se mai lucrează pe șantier, în condițiile în care tronsonul ar fi trebuit să fie gata în 2018. Ieri, 22 martie, Tribunalul București a suspendat ruperea contractului, iar ministrul Transportorilor, Cătălin Drulă, a luat foc.

Tribunalul Bucureşti a suspendat la cererea constructorului Straco rezilierea contractului pentru lotul Cheţani -Câmpia Turzii, de pe Autostrada Transilvania.

”Admite cererea. Dispune suspendarea efectelor înştiinţării de reziliere a contractului de lucrări nr. 92/11528/19.02.2015, înregistrată sub nr. 92/19750/11.03.2021, emisă de CNAIR SA şi suspendarea executării scrisorii de garanţie bancară pentru plata avansului nr. 00888-02-0300486, emisă de UniCredit Bank SA, până la soluţionarea definitivă a cererii privind anularea aceleiaşi înştiinţări. Executorie. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea magistraților.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus că nu știe deocamdată motivele pentru care judecătorii au luat această decizie.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: ”Le cer celor care sunt în spatele acestei acțiuni să se oprească”

”CNAIR nu a fost citată și nu a putut explica judecătorilor situația acestui contract, nu s-a putut apăra. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situația acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul național alăturat traficul e infernal și mor oameni în accidente în fiecare an. Le cer celor care sunt în spatele acestei acțiuni (printre care și o mare bancă) să se oprească din acțiuni contrare interesului public. A duce un business într-o țară înseamnă și responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat”, a avertizat demnitarul.

Autostrada Transilvania. Lotul Chețani-Câmpia Turzii trebuia să fie gata din 2018

Contractul pentru tronsonul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania a fost reziliat pe 12 martie. Constructorul, compania românească Straco, a ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, astfel că nu a reușit să ducă lucrarea la bun sfârșit.

De altfel, cei 15,7km, începuți în 2016, ar fi trebuit să fie gata după doi ani. Dar, iată că suntem în 2021 și tronsonul este executat în proporție de 40%, în cinci luni înaintând cu doar 1%, potrivit CNAIR.

Citește și: 

Autostrada Transilvania. A fost reziliat contractul pentru lotul Chețani- Câmpia Turzii

Nu s-au reluat lucrările pe șantierul Autostrăzii Transilvania, între Chețani și Câmpia Turzii. Ce zice CNAIR

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net