Autoritățile din sectorul 3 dezinfectează străzile și parcurile. Uite cum arată utilajul de 56000 de euro

utila_dezinfectie_1.jpg

Utilajele de deinfecție de mari dimensiuni funcționează la fel ca cele care asigură zăpada artificială
Utilajele funcționează după modelul tunurilor de zăpadă artificială pe pârtii
Foto:blitz
Citeste tot despre: 

Autoritățile recurg la metode fără precedent în bătălia cu coronavirusul ucigaș. În cea mai mare zonă populată din România, sectorul 3 al Capitalei, primăria a început dezinfectarea străzilor și spațiilor verzi cu utilaje speciale.

Începând de vineri, 27 martie, 24 de ore din 24, pe toate arterele principale și secundare, două camioane dotate cu atomizoare împrăștie soluții destinate dezinfecției străzilor, locurilor de joacă și spațiilor verzi. Fiecare dintre aceste utilaje costă 56000 de euro și au capacitatea de a pulveriza 30 de litri de substanță pe minut. Tunurile folosite sunt asemănătoare celor care produc zăpadă articială pe pârtii.

itilaj_dezinfectie_2.jpg

Dezinfecția va fi făcută și cu 40 de de utilaje mai mici mânuite de 200 de salariați
Dezinfecția va fi făcută și cu 40 de de utilaje mai mici, mânuite non-stop de 200 de salariați

”Este o situație excepțională și trebuie să luăm toate măsurile care se impun, dar cea mai importantă măsură este să fim foarte raționali. Suntem pregătiți pentru această acțiune, tunurile pe care le foloseam la aplicarea tratamentelor pentru copaci, sunt perfect adaptabile pentru a le folosi la dezinfecție în acest moment.  Curățenia este importantă pentru noi și deja am acționat în spațiile publice comune, precum străzile, parcurile, școlile”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.”În plus, trotuarele și străzile sunt dezinfectate și cu 40 de utilaje mici, de diverse tipuri. Acestea sunt fie montate pe mașini fie purtate de salariați”, a declarat Bogdan Cotigă, șef serviciu comunicare la primăria sectorului 3. În total 200 de salariați sunt prinși în acest program iar ei vor acționa în trei schimburi. Substanțele împrăștiate sunt bio și nu sunt periculoase nici pentru om nici pentru animale nici pentru vegetație.

 

Citiți și

 

Coronavirus România. Noi măsuri luate de autorități: circulația persoanelor, limitată; mall-uri închise; nunți și înmormântări cu 8 persoane

 

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1