Au stat 12 ore în picioare ca să se roage la Sfânta Parascheva

Ultima actualizare:

    Credincioşii stau la rând ore-n şir pentru a atinge raclafoto: Inquam photo
Credincioşii stau la rând ore-n şir pentru a atinge raclafoto: Inquam photo

Cozi kilometrice în jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Peste 30.000 de oameni aşteaptă la rând chiar şi 12 ore, centrul oraşului fiind blocat de credincioşii care vin să se închine la raclă. Unii pelerini acuză faptul că se intră peste rând şi că forţele de ordine sunt depăşite de situaţie.

Potrivit autorităţilor, la rând aşteaptă peste 30.000 de persoane, coada fiind de-a dreptul kilometrică pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

"Într-adevăr, există o oarecare nemulţumire. Probabil că unii pelerini nu se aşteptau că vor sta atâtea ore la rând. Intervine şi oboseala, iar de aici apare şi nervozitatea unora”, a declarat Ionuţ Catană, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

În cele cinci zile de pelerinaj de la Iaşi, s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva peste 155.000 de credincioşi, afluxul fiind mai mare decât cel înregistrat anul trecut.

Zeci de autocare sunt parcate pe străzile din apropierea Catedralei Mitropolitane, iar oamenii continuă să vină în grupuri către centrul oraşului.

Circulaţia rutieră în zona centrală se desfăşoară cu mare greutate, o distanţă de câteva sute de metri fiind parcursă cu maşina în jumătate de oră. De altfel, multe dintre arterele din oraş sunt închise traficului.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor rămâne expuse în baldachinul instalat în curtea Catedralei ieşene până duminică seară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net