Au pictat un perete de 500 mp. Este cea mai mare pictură murală din România

cel_mai_mare_grafitti-timisoara.jpg

cel mai mare graffiti timisoara
Peste 20 de artişti intervin în aceste zile în Timişoara pentru a realiza picturi murale sau mozaicuri în memoria evenimentelor din decembrie 1989
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Peste 20 de artişti intervin în aceste zile în Timişoara pentru a realiza picturi murale sau mozaicuri în memoria evenimentelor din decembrie 1989. Cel mai mare graffiti din România este un desen de pe silozul de cereale din Timişoara.

O idee minunată. Peste 20 de artiști fac picturi murale în orașul unde a început Revoluția din 1989. De departe, cea mai spectaculoasă lucrare se desfăşoară în zona Solventul. Patru artişti realizează una dintre cele mai mari lucrări de graffiti din România, pe unul din silozurile de cereale pe malul Begăi.

Cea mai mare pictură murală din România

Proiectul Memoriile Cetăţii realizat de Asociaţia Timişoara 2021 Capitală Europeană a Culturii propune o manifestare altfel pentru a marca 30 de ani de la Revoluţie, scrie adevarul.ro.

Peste 20 de artişti intervin în aceste zile în spaţiul public din Timişoara pentru a realiza picturi murale sau mozaicuri în memoria evenimentelor din decembrie 1989. Peretele silozului dinspre fostul combinat Solventul are 30 de metri înălţime şi era un loc vânat de mult timp de artiştii graferi.

“Eu sunt copil de Iosefin, veneam aici în zonă. Erau provocatoare aceste silozuri prin dimensiunile gigantice. În 2017 am avut o propunere de proiect cu Fisart (Festivalul Internaţional de Artă Stradală), să facem cel mai lung muzeu de street art accesibil cu bicicleta. Iată că în acest an, Asociaţia Timişoara 2021 a integrat proiectul acesta în Memoriile cetăţii. Această clădire are 30 de metri. Acum avem un perete, dar ne gâdim pe viitor şi pe celelalte laturi. Ne bucurăm că firma asta, Cerealcom, a acceptat planul”, a declarat Sergio Morariu, coordonatorul proiectului Fisart, citat de adevarul.ro.

Au pictat un perete de 500 mp

Cei patru artişti care lucrează la mare înălţime sunt Corina Nani, Flaviu Rouă, Irlo şi Alex Baciu. Toţi cei patru au pictat în acest an şi în pasajul subteran de la Iulius Town. Pentru a putea desena pe zidul silozului, artiştii se folosesc de două macarale care pot fi dirijate din nacelă.

Citește și:

Ce colorată este Capitala!

Au refăcut după 30 de ani fotografia de la Revoluţie. Mesajul de pe pancartă e altul însă

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1