Au fost aprobate noile măsuri anti Covid: certificat verde peste tot, carantină de noapte, fără nunți și botezuri

pasaport-covid.jpg

Certificat Covid
Certificatul verde Covid va trebuie prezentat aproape oriunde vom merge.

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Luni, 25 octombrie, intră în vigoare noi măsuri și restricții anti Covid, au decis autoritățile. Printre acestea se numără interzicerea circulaţiei noaptea pentru persoanele cei nevaccinate, cu unele excepţii, interzicerea evenimentelor publice, masca obligatorie peste tot.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat măsurile care vor fi luate începând de luni, printre acestea fiind interzicerea circulaţiei noaptea pentru persoanele nevaccinate, cu unele excepţii, interzicerea evenimentelor publice de tip nunţi şi botezuri, iar masca va deveni obligatorie peste tot, inclusiv în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate.

cseke-attila.jpg

Cseke Attila
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății
Sursa foto: Adevărul

Noi măsuri anti Covid. Cseke Attila, cele mai importante declarații 

Cseke Attila a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce măsuri pregătesc autorităţile începând de luni. 

"Măsurile despre care discutăm, care trebuie aprobate prin hotărâre CNSU şi apoi prin hotărâre de Guvern, respectiv pentru a treia etapă vor trebui transcrise în ordine de ministru pe anumite domenii”

„Ele privesc interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii, cu mici excepţii care sunt legate în primul rând de cei care au certificat verde, respectiv de cazuri urgente care au mai fost de-a lungul timpului legat de cazuri medicale, respectiv pentru cei care au locuri de muncă pe timpul nopţii şi trebuie să fie prezenţi la locul de muncă.”

"Masca obligatorie, atât în spaţii închise, cât şi spaţii deschise, fără excepţii. De exemplu, acea excepţie care a existat ca într-un birou maxim zece persoane pot sta împreună dacă sunt fără mască, dacă sunt toţi vaccinaţi, nu va mai exista, va fi doar pentru o singură persoană singură în birou”. 

„Accesul la majoritatea instituţiilor, respectiv la restaurante va fi permis doar pentru cei care au acest certificat verde, adică ori sunt vaccinaţi, ori au trecut prin boală, ori sunt testaţi”. 

”Pe partea de evenimente private - nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”.

”În afară de magazinele alimentare, de farmacii (...) în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi - pentru cei care sunt vizitatori”.

”Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”, a mai declarat ministrul.

Hotărârea CNSU poate fi consultată AICI

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5