Au aruncat roboții în lupta cu coronavirusul

Ultima actualizare:

    Așa arată robotul care dezinfectează aerul şi suprafeţele  Foto: Primăria Constanța
Așa arată robotul care dezinfectează aerul şi suprafeţele Foto: Primăria Constanța

Roboții par a fi cheia succesului în lupta cu temutul coronavirus, cel puțin în spitale. Acolo unde oamenii nu mai sunt puși în situația să se contamineze atunci când dezinfecteză spațiile. La Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, dar și la spitalul din Constanța există asemenea aparatură.

Curăţenie cu inteligenţă artificială! Un robot cu lumină ultravioletă este folosit pentru saloanele, sălile de operaţie și de aşteptare de la Institutul ”Matei Balş”. Acesta neutralizează virusuri, bacterii şi fungi.

Roboții dezinfectează singuri spațiile din spitale

Robotul autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate, care sunt foarte dificil de dezinfectat cu metode tradiționale, a fost oferit de Bucharest Robots și Asociația Suport, pe 19 martie.

Robotul a fost donat zilele trecute pentru a dezinfecta saloanele și alte spații de la Matei Balș
Robotul a fost donat zilele trecute pentru a dezinfecta saloanele și alte spații de la Matei Balș

Robotul folosește spectrul de lumină UVC funcționează fără intervenție umană și poate dezinfecta singur mai multe saloane sau săli de operații. Totodată, are o productivitate mult mai mare și protejează astfel personalul medical din spitale.

Și la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanța a fost dotat cu un robot de ultimă generaţie pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor, care distruge toţi germenii periculoşi. 

Roboții distrug virușii și bacteriile 

“Robotul de dezinfecţie, achiziţionat cu fonduri de la Primăria Constanţa. Tehnologia de dezinfecţie are o eficienţă de peste 99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor. Aparatul acţionează fără intervenţie umană, poate fi programat să acţioneze prin telecomandă pe anumite intervale de timp şi este utilizat acum la capacitate maximă în saloanele în care se află bolnavi, pentru protecţia personalului sanitar dar şi a pacienţilor”, anunță autritățile locale.  

Robotul primește comenzi de pe această stație de comandă
Robotul primește comenzi de pe această stație de comandă

Din pcate, la nvel național, există încă  nouă spitale de boli infecțioase care nu benefciază de tehnologie de ultimă generație pentru dezinfecție.

Asta în condițiile în care, alte state, precum Danemarca și China au comandat peste 200 de roboți. Ei se găsesc și în clinicile din Taiwan, Italia, Marea Britanie, Japonia sau Emiratele Arabe Unite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net