Acuzații incredibile la Craiova: «Aţi băgat-o pe mama în sac şi ziceţi că are COVID!»

Ultima actualizare:

    Persoanele decedate din cauza virusului SARS – CoV – 2 sunt introduse în saci
Persoanele decedate din cauza virusului SARS – CoV – 2 sunt introduse în saci

Scandal imens la Spitalul de Urgenţă din Craiova! O familie a acuzat personalul medical că a obligat-o să-şi înmormânteze o rudă, care murise din cauza unui cancer la colon, conform protocolului COVID - 19, deşi aceasta nu fusese infectată. Un alt bărbat a povestit că a păţit acelaşi lucru în cazul bunicii sale.

Nu este prima situaţie în care familiile persoanelor decedate se revoltă când află că trebuie să-şi înmormânteze persoanele dragi ca şi cum ar fi fost infectate, deşi nu li s-au înmânat teste pozitive COVID - 19.  Un asemenea episod s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, când doi fraţi au mers la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru a-şi ridica mama decedată. Când au aflat că trupul neînsufleţit a fost băgat într-un sac negru şi că trebuie să-l ducă imediat la cimitir, oamenii au luat foc, scrie adevarul.ro. „În mod normal, se testează la şase zile de la contact. Dânsa n-a mai apucat să fie testată, dar rămâne în continuare suspectă. De aceea a venit în sac, asta-i procedura. Ca să se evite îmbolnăvirea pentru toată lumea“, a încercat să explice o asistentă medicală. „Atunci de ce ne-aţi dat hainele mamei acasă? Dacă erau infectate?“, a strigat, disperată, fiica persoanei decedate. Pe holurile spitalului au urmat vorbe grele şi acuzaţii la adresa personalului medical. „Aţi lăsat-o să moară ca un câine. Nu ne-aţi spus nimic. Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID - 19, nemernicilor! Cum să se infecteze de la o altă pacientă? Ea a stat singură în salon“, s-au revoltat copiii femeii.

Conform conducerii de la Spitalul Judeţean, pacienta fusese operată de cancer de colon. Iniţial, a stat singură în salon, dar înainte de a muri a dormit alături de o altă pacientă, care s-a dovedit a fi infectată cu noul coronavirus şi care a şi fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. „Pacienta a dormit cu o doamnă, care a fost testată pozitiv ulterior. N-am mai apucat să-i facem pacientei operate testul pentru că a decedat. Dar a intrat în contact direct cu un pacient pozitiv şi era normal s-o considerăm suspectă. Ăsta-i protocolul, dar nu toţi oamenii înţeleg“, arată doctorul Bogdan Fănuţă, directorul medical al spitalului.

Durerea pricinuită de pierderea cuiva drag, ca urmare a infectării, e accentuată de protocolul dur al funeraliilor
Durerea pricinuită de pierderea cuiva drag, ca urmare a infectării, e accentuată de protocolul dur al funeraliilor

În urma scandalului, s-a stabilit că pacienta care fusese testată pozitiv avea un nivel scăzut la încărcătura virală a probei recoltate. „Boala este la debut. Am făcut investigaţiile necesare şi în cele din urmă s-a stabilit că persoana decedată poate fi dată familiei fără protocol COVID - 19“, au declarat, în cele din urmă, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Spitalul Judeţean din Craiova a fost scena unui scandal
Spitalul Judeţean din Craiova a fost scena unui scandal

«Puteţi să vă daţi cu c... de pereţi, că tot de COVID – 19 v-o livrez»

Pe 2 iulie, un alt craiovean a scris pe o reţea socială prin ce a trecut ca s-o înmormânteze pe bunica soţiei sale. Bătrâna murise ca urmare a unei leucemii şi familiei i s-a spus că decedata trebuie dusă imediat la cimitir. “Mergem la morgă pentru îndeplinirea formalităţilor, dar stupoare! «Chiar dacă a venit testul negativ la COVID - 19, v-o livram pe protocol COVID – 19 şi mergeţi cu ea direct la cimitir. Puteţi să vă daţi cu c… de toţi pereţii, că tot de COVID - 19 v-o livrez», ne-a spus gingaşa doctoră”, a scris Alexandru Samfira pe Facebook.  “O altă doctoriţă (asta era mai tinerică, foarte aranjată) m-a ameninţat că va chema poliţia. Nimeni nu voia sa ne asculte, nimeni n-a vrut sa-şi arunce un ochi peste hârtii. Ei ştiau una şi bună: protocol COVID“, a mai postat Samfira. În cele din urmă, bărbatul a reuşit să găsească pe cineva din conducere dispus să-l asculte şi situaţia a fost rezolvată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net