Acuzații incredibile la Craiova: «Aţi băgat-o pe mama în sac şi ziceţi că are COVID!»

deces.gif

Persoanele decedate din cauza virusului SARS – CoV – 2 sunt introduse în saci

Scandal imens la Spitalul de Urgenţă din Craiova! O familie a acuzat personalul medical că a obligat-o să-şi înmormânteze o rudă, care murise din cauza unui cancer la colon, conform protocolului COVID - 19, deşi aceasta nu fusese infectată. Un alt bărbat a povestit că a păţit acelaşi lucru în cazul bunicii sale.

Nu este prima situaţie în care familiile persoanelor decedate se revoltă când află că trebuie să-şi înmormânteze persoanele dragi ca şi cum ar fi fost infectate, deşi nu li s-au înmânat teste pozitive COVID - 19.  
Un asemenea episod s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, când doi fraţi au mers la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru a-şi ridica mama decedată. Când au aflat că trupul neînsufleţit a fost băgat într-un sac negru şi că trebuie să-l ducă imediat la cimitir, oamenii au luat foc, scrie adevarul.ro. „În mod normal, se testează la şase zile de la contact. Dânsa n-a mai apucat să fie testată, dar rămâne în continuare suspectă. De aceea a venit în sac, asta-i procedura. Ca să se evite îmbolnăvirea pentru toată lumea“, a încercat să explice o asistentă medicală. „Atunci de ce ne-aţi dat hainele mamei acasă? Dacă erau infectate?“, a strigat, disperată, fiica persoanei decedate. Pe holurile spitalului au urmat vorbe grele şi acuzaţii la adresa personalului medical. „Aţi lăsat-o să moară ca un câine. Nu ne-aţi spus nimic. Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID - 19, nemernicilor! Cum să se infecteze de la o altă pacientă? Ea a stat singură în salon“, s-au revoltat copiii femeii.

durere.gif

Durerea pricinuită de pierderea cuiva drag, ca urmare a infectării, e accentuată de protocolul dur al funeraliilor

Conform conducerii de la Spitalul Judeţean, pacienta fusese operată de cancer de colon. Iniţial, a stat singură în salon, dar înainte de a muri a dormit alături de o altă pacientă, care s-a dovedit a fi infectată cu noul coronavirus şi care a şi fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. „Pacienta a dormit cu o doamnă, care a fost testată pozitiv ulterior. N-am mai apucat să-i facem pacientei operate testul pentru că a decedat. Dar a intrat în contact direct cu un pacient pozitiv şi era normal s-o considerăm suspectă. Ăsta-i protocolul, dar nu toţi oamenii înţeleg“, arată doctorul Bogdan Fănuţă, directorul medical al spitalului.

spital.gif

Spitalul Judeţean din Craiova a fost scena unui scandal
Foto: Inquam Photos

În urma scandalului, s-a stabilit că pacienta care fusese testată pozitiv avea un nivel scăzut la încărcătura virală a probei recoltate. „Boala este la debut. Am făcut investigaţiile necesare şi în cele din urmă s-a stabilit că persoana decedată poate fi dată familiei fără protocol COVID - 19“, au declarat, în cele din urmă, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

«Puteţi să vă daţi cu c... de pereţi, că tot de COVID – 19 v-o livrez»

Pe 2 iulie, un alt craiovean a scris pe o reţea socială prin ce a trecut ca s-o înmormânteze pe bunica soţiei sale. Bătrâna murise ca urmare a unei leucemii şi familiei i s-a spus că decedata trebuie dusă imediat la cimitir. “Mergem la morgă pentru îndeplinirea formalităţilor, dar stupoare! «Chiar dacă a venit testul negativ la COVID - 19, v-o livram pe protocol COVID – 19 şi mergeţi cu ea direct la cimitir. Puteţi să vă daţi cu c… de toţi pereţii, că tot de COVID - 19 v-o livrez», ne-a spus gingaşa doctoră”, a scris Alexandru Samfira pe Facebook.  “O altă doctoriţă (asta era mai tinerică, foarte aranjată) m-a ameninţat că va chema poliţia. Nimeni nu voia sa ne asculte, nimeni n-a vrut sa-şi arunce un ochi peste hârtii. Ei ştiau una şi bună: protocol COVID“, a mai postat Samfira. În cele din urmă, bărbatul a reuşit să găsească pe cineva din conducere dispus să-l asculte şi situaţia a fost rezolvată. 

 

 

Loading...
 
 

Citește și