Atenție, șoferi! Sunt razii pe șosele. S-au dat 866 de amenzi, în două ore

politista-cu-radar.jpg

Polițiștii au stat la pândă cu radarele
Polițiștii au stat la pândă cu radarele
Fotografii: Poliția Română

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Este perioada concediilor de vară, când au loc cele mai multe accidente din an. Pentru a le preveni, zilnic au loc razii pe șosele. Ieri, 10 august, în doar două ore, au fost date 866 de amenzi.

Excesul vitezei, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere. Au fost cauzele pentru care oamenii legii au împărțit rapid sute de sancțiuni contravenționale.

Sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române aceștia au ieșit pe toate drumurile principale din țară.

Atenție, șoferi! Sunt razii pe șosele. S-au dat 866 de amenzi, în două ore

În județul Alba, în numai două ore, polițiștii au aplicat 326 de amenzi, au reținut15 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Dintre cele 15 permise reținute, 4 au fost pentru nerespectarea vitezei legale, unul pentru conducere sub influența alcoolului, 5 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 4 pentru depășire și unul pentru neacordare de prioritate vehiculelor.

politist-amenda-sofer.jpg

Polițiștii au amendat sute de șoferi indisciplinați în doar două ore
Polițiștii au amendat sute de șoferi indisciplinați în doar două ore

În județul Bihor, 169 de șoferi care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiști, cu amenzi în valoare totală de 74.545 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 21 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări. 

Zeci de șoferi au rămas fără permise și certificatele de înmatriculare

124 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 pentru lipsa centurii de siguranță, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, alte trei pentru lipsa ITP, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

În județul Hunedoara, agenții rutieri și cei de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, au organizat o acțiune, în sistem integrat. În doar două ore, au aplicat 181 de sancțiuni pentru nerespectarea, dintre care 87 pentru nerespectarea regimului de viteză legal.

Au fost reținute 21 permise de conducere, dintre care: 13 pentru depășirea vitezei legal stabilite cu mai mult de 50 km/h, 3 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, una pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În județul  Brașov, oamenii legii au ieșit cu radarele pe DN1, în sistem  cascadă. În cadrul acțiunii au fost folosite 2 cinemometre TruCam, 3 aparate Autovision, precum și aparatele DrugTest și alcooltest.

58 de șoferi au fost amendați, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de peste 21.300 de lei, iar cinci au rămas și fără carnet.

Astăzi, 11 august, au foc filtre în județele Timiș, Olt, Dâmbovița și Hunedoara.

 

 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5