Atenție, șoferi! Mulți circulă cu asigurari RCA cu probleme

accident_rca.jpg

soferi, asigurare, RCA, probleme, dosare, dauna, plati, FGA
Păgubiții unui accident produs de un șofer care are RCA cu probleme trebuie să meargă la FGA
Citeste tot despre: 

Șoferi, aveți grijă! Pe străzi încă mai circulă asigurați la Astra, Carpatica și Forte Asigurări, care sunt falimentare. Numai luna trecută au cerut despăgubiri peste 100.000 de persoane.

Astra, Carpatica și Forte Asigurări au retrase autorizațiile de funcționare încă de anul trecut. Sunt declarate în faliment, dar chiar și așa încă mai există șoferi care au RCA valabile emise de acestea.

Unii dintre ei au produs accidente pe șoselele, iar păgubiții se află acum pe lista Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca să-și poată repara mașinile.

Potrivit instituției, luna trecută, 39.331 de șoferi au depus dosare de daună la Carpatica și 89.833, la Astra.

”FGA a avizat, până la data de 29 noiembrie, 67.100 cereri de plată, pentru petenții  celor trei societăți de asigurare, în faliment. Valoarea aprobată se ridică la 368,9 milioane lei. În total, s-a recepționat pentru cei trei asigurători falimentari 95.434 cereri de plată. Dintre acestea, 63.220 au fost depuse de către potențialii creditori de asigurare ai societății Astra Asigurări, 30.909 cereri de plată au fost transmise de către petenții Carpatica Asig și 1.305, de către petenții societății Forte Asigurări”, anunță reprezentanții instituției.

Totodată, până la 1 decembrie, s-au achitat 149,3 milioane de lei în contul creditorilor Astra Asigurări, 59,1 milioane lei pentru petenții Carpatica Asig și 5,8 milioane de lei pentru creditorii Forte Asigurări.

Despăgubirile au crescut ca valoare în 2017, cu peste 50 de milioane de lei, față de anul trecut. Dacă în 2016 s-au achitat creanțe de 143,9 milioane lei, anul acesta, FGA a plătit 214,2 milioane lei. Și asta pentru că pe lista neagră deschisă în 2016 de FGA cu Carpatica, anul acesta au intrat Astra Asigurări și Forte Asigurări.

 

loading...
Loading...