Atenţie! O nouă metodă de jefuit bătrânii: «Hoţii m-au lăsat fără pensie!»

Ultima actualizare:

Hoţii nu duc lipsă de imaginaţie şi au găsit un nou mod de a face bani. Prima victimă, Ana Sfichi, o pensionară de 75 de ani din sectorul 4 al Capitalei. Luni dimineaţă, femeia s-a trezit la uşă cu omul de serviciu şi cu un individ necunoscut.

„Mi-a zis că are de lăsat un colet pentru preşedintele asociaţiei de proprietari, să-i achit contravaloarea de 800 de lei, după care preşedintele urma să-mi returneze banii", ne-a spus femeia. Individul, care avea în jur de 30-35 de ani şi era îmbrăcat într-o geacă bleumarin, a simulat la telefon o conversaţie, care să-i sporească încrederea pensionarei, cunoscând inclusiv numele şefului de bloc, dar şi pe al ei.

„După ce a plecat, l-am sunat pe preşedinte şi mi-am dat seama ce grozăvie am păţit. M-a lăsat fără banii de pensie", ne-a mai spus femeia. La zece minute de la incident, pensionara și cu un echipaj al poliţiei au încercat să dea de urma hoţului, fără succes însă. Coletul a fost deschis la Poliţie, iar înăuntru era o tigaie. Acum, poliţiştii continuă cercetările pentru a-l depista pe cel care a lăsat-o pe bătrână fără bani.

Sfaturi de la poliţişti

Verificaţi autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoştinţe) ce îţi pot oferi informaţii suplimentarePuneţi cât mai multe întrebări;Nu depuneţi bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute;Dacă aţi fost victima unei înşelăciuni, apelaţi imediat 112;Spuneţi prietenilor şi cunoştinţelor despre acest mod de operare şi sfătuiţi-i să fie precauţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net