Atenție! Escrocii vă iau banii prin telefon!

telefon.jpeg

telefon aparat comunicatii
Escrocii au luat ideea de la ANAF, care face un sondaj telefonic
Citeste tot despre: 

”Alo! Unde țineți banii? Dați-ne numărul de cont din bancă.” Cam așa operează în aceste zile escrocii inventivi. Profită de faptul că angajați ai ANAF fac un sondaj telefonic și au luat ideea din zbor.

Sub nici un chip nu dați date personale despre dumneavoastră la telefon. Nici CNP, nici număr de cont, nici adresa. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) este asaltată de cetățeni îngrijorați că le-au fost cerute informaţii confidenţiale printr-un sondaj telefonic atribuit Fiscului.

”În urma sesizărilor primite de la contribuabili, cu privire la recepționarea unor apeluri telefonice de la diverse persoane care, sub pretextul desfășurării unui sondaj de opinie de către ANAF, le solicită diverse informații confidențiale, facem următoarele precizări:

1. ANAF efectuează în acestă perioadă un singur sondaj de opinie, derulat telefonic, care NU cuprinde întrebări referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat.

2. Sondajul efectuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor și rezultatelor campaniei media care se află în desfășurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de companie sunt următoarele:

a) În ce an a fost înființată compania dvs.?

b) Care este codul CAEN al companiei dvs.?

c) Care este numărul mediu de angajați în anul 2014?

d) Care este cifra de afaceri în anul 2014?

e) În ce JUDEȚ este sediul companiei/firmei dvs.?

f) În ce LOCALITATE este sediul companiei/firmei dvs.?

g) Ce tip de contribuabil sunteți? (mare, mijlociu, mic)

3. Orice alte întrebări legate de persoane fizice sau de companii nu fac parte din chestionarul nostru.

Întrucât asupra acestei situații există suspiciunea unei tentative de fraudă, vă rugăm să acordați o atenție deosebită în cazul în care primiți solicitări de natura celor de mai sus și vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate”, avertizează ANAF.

În cazul în care sunteți ținta escrocilor, puteți sesiza de îndată la ANAF, gratuit, la telefon 0800.800.085.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1