Atenție! E cod galben de ploi și furtună până sâmbătă

harta-cod-galben.jpg

29 de județe din țară sunt sub avertizare de cod galben de ploi și furtuni
29 de județe din țară sunt sub avertizare de cod galben de ploi și furtuni

Ploile revin în toată țara! Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuate de astăzi, de la ora 13.00, până sâmbătă, la ora 6.00.

România este străbătută de furtuni violente. De astăzi și până pe 1 iunie,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Vor cădea până la 50 de litri de apă/mp

Totodată, meteorologii  au emis cod galben în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei.

Vor fi frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza prin avertizări de vreme severă imediată.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1