Atenție, ce mașini cumpărați! Bolizi de lux furați din Occident intră în România pe bandă rulantă

Ultima actualizare:

    Polițistul a indisponibilzat Mercedesul din imagine, care s-a stabilit că fusese furat din Marea BritanieFotografii: Poliția de Frontieră
Polițistul a indisponibilzat Mercedesul din imagine, care s-a stabilit că fusese furat din Marea BritanieFotografii: Poliția de Frontieră

Fiți atenți pe ce vă dați economiile de-o viață atunci când vreți să vă cumpărați o mașină! Polițiștii de frontieră anunță că în 2018 a crescut cu peste 70% numărul bolizilor de lux opriți la graniță pentru că erau furați din Occident. În plus, dacă sunteți prinși la volanul unor asemenea mașini, vă veți alege cu dosar penal.

În 2018, în urma acţiunilor desfăşurate în punctele de frontieră poliţiştii, au descoperit 239 autovehicule (196 autoturisme, 27 microbuze, 4 motociclete, 8 automarfare și 4 remorci), care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate.

Cifra este cu 70% mai mare față de cea înregistrată în 2017, atunci când au fost depistate 138 de autovehicule.

Unde au fost găsiți bolizii de lux furați

Cele mai multe mașini au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Petea (judeţul Satu Mare), Nădlac II (judeţul Arad) şi Borş (judeţul Bihor).

Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Republica Moldova, în Albiţa şi Sculeni, precum şi la graniţa cu Bulgaria.

”Rutele folosite sunt, în general, orientate dinspre ţările vest europene cu finalitate în ţările est-europene. De asemenea, cazuistica înregistrată arată că cele mai multe maşini indisponibilizate de Poliţia de Frontieră sunt din gama celor de lux”, au precizat oamenii legii.

Și acest Mercedes a fost depistat ca furat de Poliția de Frontieră
Și acest Mercedes a fost depistat ca furat de Poliția de Frontieră
  • La Vama Petea a fost depistat un Land Rover, în valoare de peste 58.800 euro, ce fusese declarat ca fiind furat din Marea Britanie. Fusese introdus baza de date a Interpolului pe 29 martie 2018. Era condus de un român, de 33 de ani;  
  • La Vama Ostrov a fost găsit şi indisponibilizat un BMW X6, în valoare de aproximativ 50.000 euro, ce figura ca fiind furat din Marea Britanie. Era condus de un român, de 47 de ani, care a spus că nu știa că era furat și că se ducea în Bulgaria ca să-l înmatriculeze;   
  • La Vama Sighetu Marmației a fost găsit Audi Q7, în valoare de peste 60.200 de euro, care figura ca fiind căutat de autoritățile din Polonia. La volan se afla un polonez, de 31 de ani.

Iar acestea sunt doar câteva exemple. Și asta pentru că în 2018  au fost constatate 266 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi albanezi, austrieci, belgieni, bulgari, danezi, francezi, germani, greci, irakieni, iranieni, italieni, moldoveni, polonezi,  sârbi, sloveni, spanioli şi ucraineni.

Cum s-au apărat șoferii prinși la volanul mașinilor furate

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”.

Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani (în general, de până la 500 euro) pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că e furată.

În toate cazurile autovehiculele au fost indisponibilizate la sediile Poliției de Frontiera, iar șoferii s-au ales cu dosar penal pentru tăinuire.

”Din analizele efectuate, rezultă că traficul cu autoturisme furate este o activitate ilicită ce aduce beneficii financiare substanţiale persoanelor care au ca preocupări acest tip de fapte infracţionale, acestea fiind bine organizate la nivelul mai multor state. Poliţia de Frontieră Română va continua (independent sau în colaborare cu celelalte instituţii cu competenţă în ţară şi străinătate) să întreprindă măsuri ferme pe linia combaterii acestei activități infracţionale transfrontaliere, de natură să aducă prejudicii atât economiei naţionale, cât şi persoanelor de bună credinţă”, au anunțat autoritățile.     

Acest BMW furat se află acum la sediul Poliției de Frontieră
Acest BMW furat se află acum la sediul Poliției de Frontieră

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net