Atac cibernetic la fabrica Dacia din Mioveni! Producţia a fost oprită

Ultima actualizare:

    Angajaţii Uzinei Dacia Mioveni au oprit producţiafoto: arhiva personală
Angajaţii Uzinei Dacia Mioveni au oprit producţiafoto: arhiva personală

Uzina Automobile Dacia din Mioveni a fost azi-noapte ținta unui atac cibernetic. Sistemele informatice din fabrică au fost serios afectate, blocând total activitatea mai multor secții robotizate. În secțiile respective lucrul a încetat ca urmare a atacului cibernetic, unul fără precedent pentru uzina din Mioveni.

Reprezentanții Dacia nu au confirmat oficial informația, notează epiteşti.ro. Până la această oră, administrația de la Automobile Dacia nu a dat nicio declaraţie cu privire la incidentul care ar fi avut loc azi noapte și la eventualele pagube produse ca urmare a încetării producției. Administrația nu a comunicat dacă ar fi vorba de un atac cibernetic de amploare sau de o defecțiune majoră neprovocată voit la sistemele informatice din uzină.

Surse, citate de epiteşti.ro, susţin că din cauza atacului cibernetic care ar fi afectat uzina, sâmbătă (13 mai) la Dacia nu s-ar lucra în schimbul întâi. 

În ultimele zeci de ore în mai multe țări din întreaga lume, inclusiv România, au fost semnalate atacuri cibernetice.

"Este cel mai mare atac de tip ransomware din istorie”, spun specialiștii, citați de Mediafax. Conform sursei citate, atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi care solicită plăţi în valoare de 300 de dolari pentru deblocare, în moneda virtuală Bitcoin. Primele informații despre acest atac cibernetic au venit din Marea Britanie, unde numeroase spitale au fost afectate, iar ambulanțele au fost redirecționate către alte instituții. 

Nu se știe dacă atacul care ar fi avut loc azi noapte la uzina Automobile Dacia din orașul argeșean Mioveni s-ar fi manifestat în același fel ca cel descris mai sus.

100 de ţări afectate de "WannaCry"

Atacul cibernetic de proportii, denumit "WannaCry", a lovit zeci de mii de computere din toata lumea. Au fost afectate instituţii şi companii din peste 100 de ţări. Aproximativ 1.000 de computere apartinând Ministerului rus de Interne au fost afectate în uriaşul atac cibernetic care a vizat 99 de ţări, inclusiv Marea Britanie, Spania, germania şi Statele Unite.

O grupare de hackeri cu legaturi in Rusia, Shadow Brokers, ar putea fi la originea atacului informatic, ca posibilă răzbunare pentru atacurile americane în Siria, relatează The Telegraph. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net